Simona Ionescu / Redactor Șef

CTP a descoperit de ce nu e regizorul Cristi Puiu ”doar un idiot”

CTP a descoperit de ce nu e regizorul Cristi Puiu ”doar un idiot”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îl atacă dur pe regizorul Cristi Puiu care a criticat public purtarea măștii de protecție, un echipament considerat de specialiști a fi fundamental în lupta cu virusul care provoacă COVID-19.

CTP i-a scris lui Puiu pe pagina sa de socializare. Nu de alta, dar publicul merită să ia parte la așa un show. Cunoscutul om de presă i-a amintit lui Puiu despre cât de gravă poate fi această boală dacă nu e luată în serios, și a dat exemplul unei gravide decedată sâmbătă la Alba, neratând însă momentul pentru a-i servi câteva lovituri sub centură la adresa calității filmelor sale.

”Un mare umanist. Regizorul Cristi Puiu zice așa: ‘Să stați cu masca pe față să vă uitați la un film de 200 de minute este inuman’. E vorba de ultimul său film, ‘Malmkrog’, proiectat în aer liber la TIFF Cluj. Și continuă: „Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe niște vite”.

Mesaj dur și cuvinte grele

`Pun și eu niște întrebări domnului regizor Puiu, de la o mare distanță, nu numai socială, întrucât n-am fost la sesiunea Q&A de după film: 1. Să ne uităm, cu sau fără mască pe față, la un film de 3 ore și 20 de minute, o fi uman? 2. Până să-i trateze puterea, cum spune dl Puiu, românașii veseli nu se tratează ei cu covid unii pe alții ca niște vite bolnave de boala vacii nebune?


Un divorț anunțat de presă, aruncat în aer de chiar soția părăsită a lui Walter Zenga

Piedone, primul care și-a depus oficial candidatura pentru primar. Ce a dus la BEC


2 bis: Oare ce gust ar avea laptele bovinelor care ar fi ținute cu ochii pe filmul dlui Puiu 200 de minute? 3. După ce își mai vizionează încă o dată capul de operă „Malmkrog”, firește, fără mască pe figură, ca un luptător întru libertate ce este, poate că autorul „Morții domnului Lăzărescu” găsește timp să citească următoarea știre: ‘Printre zecile de oameni uciși de covid în ultimele 24 de ore se află și o femeie însărcinată în 6 luni și o săptămână, care a murit la spitalul județean din Alba Iulia.

Avea 33 de ani și nicio altă afecțiune în afară de infecția cu sars-cov 2, care i-a provocat bronhopneumonie bilaterală, insuficiență hepatică și insuficiență respiratorie acută’. Și să mai răspundă la o întrebare: Să vrei să respiri și să nu mai poți să respiri, deși ai, de zile întregi, un tub băgat pe gât, oare cât de inuman este?. P.S. 4. Cam câți malmkrogi pe zi crede dl Puiu că stă un medic într-un spital covid cu masca pe pielea feței?”, scrie CTP pe Facebook.

Gazetarul a revenit, la Digi24  unde a și-a nuanțat opinia și ne-a spus ce a descoperit. El e de părere că regizorul a făcut o ”măgărie agitatorică menită să-i promoveze filmul.  Dacă nu ar face asta, ar trebui să-l consider doar un idiot”.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre