Simona Ionescu / Redactor Șef

Cui a scos limba Albert Einstein. Celebrul fizician a profitat de această poză

Cui a scos limba Albert Einstein. Celebrul fizician a profitat de această poză
Celebrul fizician Albert Einstein a fost un geniu, dar și un glumeț. O fotografie este cunoscută în toată lumea: savantul scoate limba și este fotografiat așa. Cine l-a enervat atât de tare?

Faimosul fizician Albert Einstein este cunoscut pentru geniul său, dar și pentru claia de păr vâlvoi. Cea mai cunoscută fotografie este cea în care scoate limba. A fost făcută când a împlinit 72 de ani.

 

Albert Einstein a luat Premiul Nobel pentru Fizică în 1921 și este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință din lume

Cui a scos limba Albert Einstein

Albert Einstein, ca un copil, cu limba scoasă. Este o fotografie realizată după petrecerea organizată de ziua de naștere a fizicianului, când acesta a împlinit 72 de ani.

La petrecerea organizată pe 14 martie 1951, în Clubul Princeton. Fotograful Arthur Sasse i-a cerut permisiunea să îl fotografieze. La sfârșitul serii, pe când fizicianul se afla în mașină, gata de plecare, Sasse a insistat să mai facă o poză. Deranjat de insistența fotografului, savantul Albert Einstein s-a comportat ca un copil. A scos limba spre aparat în momentul în care blitzul s-a activat, scrie ati.

Când Arthur Sasse i-a trimis copiile fotografiilor făcute în timpul petrecerii, Einstein a fost cucerit de ultima poză. A cerut mai multe exemplare. Fotografia a fost inclusă pe toate felicitările pe care le-a trimis.

Fotografia originală în care Einstein scoate limba a fost vândută pentru suma de 72.300 dolari în 2009, devenind cel mai scump portret al unui om de știință.

Albert Einstein, ca un copil, cu limba scoasă. Este o fotografie realizată după petrecerea organizată de ziua de naștere a fizicianului, când acesta a împlinit 72 de ani

Albert Einstein a primit Premiul Nobel

Albert Einstein a luat Premiul Nobel pentru Fizică în 1921 și este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință din lume. A fost autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai Omenirii.

În 1905, a scris câteva lucrări care au schimbat fizica. Însă, pentru marele public, Albert Einstein este un savant cu părul vâlvoi, care se strâmbă la cameră atunci când e fotografiat.

Puțini știu că savantul Albert Einstein nu se descurca strălucit la școală. Micul Albert a început să vorbească târziu, apoi, la şcoală, era un elev mediocru spre bun, care excela doar la matematică. De aceea, plănuia chiar să devină profesor de matematică.

S-a ales praful de visul lui. Mai multe universităţi au refuzat să-l accepte ca student. Pe la 1900, Einstein, care avea 21 de ani, a renunţat la cetăţenia germană şi s-a mutat în Elveţia, unde a lucrat ca meditator de matematică. Reuşea astfel să-şi întreţină soţia şi, în timpul său liber, să muncească la lucrări ştiinţifice care au schimbat fizica pentru totdeauna.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre