A murit iranianul care a inspirat filmul The Terminal (Terminalul). Povestea a început în anul 1988, când cetăţeanul iranian şi-a pierdut documentele care îi confirmau statutul de refugiat, în timpul unei escale pe aeroportul din Paris. Fără documente, el nu a mai putut nici să călătorească, nici să părăsească aeroportul, ceea ce l-a determinat să îşi continue viaţa în Terminalul 1 al Aeroportului Charles de Gaulle. A trăit acolo nu mai puțin de 18 ani, zi după zi.
După ce a aflat povestea iranianului care trăia de 18 ani în aeroportul parizian Charles de Gaulle, la începutul anilor 2000, cunoscutul regizorul Steven Spielberg a transformat-o într-un film care a fost lansat în 2004. Succesul filmului i-a a adus bărbatului suficient de mulți bani pentru a se putea muta la hotel. Totuși, anul acesta, bărbatul a revenit „acasă”.
Filmul The Terminal (Terminalul) redă povestea refugiatului iranian Mehran Karimi Nasseri care a locuit timp de 18 ani în Aeroportul Charles de Gaulle de lângă Paris. Asta s-a întâmplat după ce bărbatul a pierdut dovada statutului său de refugiat. Timp de mai mulţi ani, el a solicitat să primească dreptul de a fi acceptat în altă ţară şi, în cele din urmă, a obţinut o viză franceză, în 1999. Cu toate acestea, a continuat să trăiască în spaţiul pe care şi l-a amenajat sub o scară rulantă din aeroport.
Iranianul care a inspirat filmul The Terminal (Terminalul) a murit în aeroport
Mehran Karimi Nasseri a murit din cauze naturale în terminalul 2F, a confirmat pentru DPA un purtător de cuvânt al aeroportului. Oficialii francezi au declarat că Nasseri, care adoptase la un moment dat numele Sir Alfred, se mutase înapoi în aeroport la jumătatea lunii septembrie. La doi ani după lansarea filmului, în 2006, acesta a părăsit aeroportul pentru a efectua o vizită la spital şi ulterior s-a mutat.
El a locuit mai mulţi ani într-un centru de îngrijire şi apoi într-un hotel, după lansarea filmului pe care l-a inspirat. Reprezentanţii aeroportului au declarat pentru ziarul Le Parisien că, după revenirea sa în aeroport, în septembrie, bărbatul putea fi văzut adesea ducându-şi bunurile într-un cărucior pentru bagaje, abia vorbind şi cu privirea pierdută.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook