Bucătăria i-a motivat să treacă peste toate greutățile vieții și ar face orice ca să le demonstreze românilor cât de buni sunt în ceea ce fac. În plus, Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu fac deliciul telespectatorilor.
Cu șapte ani în urmă, chefii Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea au ajuns „la cuțite” în fața telespectatorilor iubitori de gastronomie. Noutatea emisiunii a constat în degustarea pe nevăzute, concurenții încercând să pună la bătaie tot talentul și să-i determine pe cei trei bucătari celebri să le dea cuțitele.
În acel moment, chefii au mărturisit că formatul emisiunii „Chefi la cuțite” e perfect pentru ei, pentru că pot să-și pună pe tapet calitățile, chiar dacă în afara emisiunii rămân cei mai buni prieteni. „Noi am avut oricum păreri diferite în ceea ce priveşte mâncarea dintotdeauna. Aşa că de data asta avem ocazia să ne punem în practică viziunile culinare, să instruim oameni conform principiilor fiecăruia şi, desigur, să ne întrecem”, a mărturisit în acel moment Florin Dumitrescu.
„Vom fi la cuțite doar în bucătărie”
La rândul său, Sorin Bontea a declarat că pe măsură ce „competiția e mai mare, cu atât arătăm ce ştim mai bine, suntem mai motivaţi să dăm ce avem mai bun. Competiţia face bine, iar acum e pe faţă. E cu acte”. Nici Scărlătescu nu s-a lăsat mai prejos, amintind că „Dacă vă uitaţi foarte atent în spatele urechii drepte a lui Dumitrescu, veţi vedea că deja există o cicatrice. Glumesc! Vom fi la cuţite doar în bucătărie, când camerele se opresc, suntem aceiaşi amici buni”.
„Cel mai interesant mod de jurizare”
Pe atunci se făcea jurizarea pe nevăzute. Era un mod foarte interesant, pentru că nu intervenea factorul uman care-i poate face să-și schimbe părerea despre un concurent. După cum vedeți în sezonul actual, de multe ori povestea concurentului influențează modul în care privești farfuria. Câțiva, chiar dacă nu au obținut două cuțite, au obținut în final acordul de participare fiindcă chefii au întrezărit că totuși au talent sau o poveste interesantă pentru show.
Mult mai simplu a fost pentru Bontea, care a lucrat pe vase de croazieră și era obișnuit să lucreze cu oameni pe care-i cunoștea doar când urca la bord.
„Nu știai nimic despre ei, dar trebuia să începi munca și să faci treabă bună”
De altfel, Sorin Bontea a povestit în 2016 despre perioada în care a lucrat pe vas de croazieră. „Primeai contractul, iar pe oamenii pe care îi aveai în subordine îi vedeai fix când ajungeai acolo. Nu ştiai nimic despre ei, dar trebuia să începi munca şi să faci treabă bună. Aşa că nu e ceva nou pentru mine. Dar e dificil să nu îţi poţi alege oamenii, mai ales că unii pot avea o zi bună şi să scoată o farfurie frumoasă, dar să nu fie de cursă lungă, să zicem”, a spus prietenul lui Scărlătescu și Dumitrescu.
Incitantă și mai ales provocatoare, emisiunea „Chefi la cuțite”, le dă posibilitatea chefilor să se „dea mari unul în fața celuilalt” și speră că privind show-ul culinar, oamenii să învețe să mănânce corect.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook