Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum vă pregătiți mașina pentru vacanță. La ce trebuie să fiți atenți

Cum vă pregătiți mașina pentru vacanță. La ce trebuie să fiți atenți
Mai aveți doar câteva zile până plecați în concediul mult așteptat? Ocupați-vă și de revizia mașinii, pentru ca vacanța să fie cu adevărat reușită.

Indiferent că mergeți în țară sau peste hotare, verificați cu atenție mașina înainte de a pleca la drum. Veți preîntâmpina multe probleme.

Cum vă pregătiți mașina pentru vacanță. La ce trebuie să fiți atenți

Numărați zilele până plecați în concediu, totul este aranjat, ba chiar și bagajul făcut. Lipsește un singur lucru ca vacanța să fie ca la carte: revizia mașinii. Specialiștii vă recomandă ca primul lucru la care să fiți atenți este bateria mașinii.  Indispensabile pentru un drum liniștit sunt și anvelopele.

În consecință, verificați geometria roților într-un service specializat ca să fiți convinși că atât dumneavoastră cât și pasagerii sunt în siguranță. De asemenea, e bine de examinat și nivelul de uzură al anvelopelor. Și faceți loc în portbagaj și roții de rezervă.

Asigurați-vă că sistemul de iluminare funcționează ca la carte

Atenție sporită și la sistemul de frânare, în mod special la plăcuțele de frână și discurile de frână. Dacă ceva vi se pare în neregulă, mergeți la un centru pentru a schimba piesa care are probleme. Completați, dacă este cazul, lichidul de frână, lichidul de parbriz și lichidul din vasul de expansiune.

Și, bineînțeles, uleiul. Foarte important când plecați la drum este ca sistemul de iluminare să funcționeze perfect. Fie că e vorba de stopuri, semnalizatoare față și spate sau proiectoare de ceață. Ca să nu fiți puși în fața unei situații neplăcute, luați cu dumneavoastră și becuri de rezervă.

Aerul condiționat este esențial în timpul verii

Cum temperaturile sunt insuportabile, aerul condiționat este esențial pentru a călători confortabil. Verificați și nivelul freonului când plecați la drum. Nu uitați de trusa de urgență, dar și stingător, pături, lanternă, vestă tflectorizantă și cabluri de curent. Nu se știe niciodată când e nevoie. Nu lăsați să treacă neobservat nici un detaliu, dacă vă doriți un concediu de vis.

Sursă foto: 4tuning, romania libera

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre