Simona Ionescu / Redactor Șef

Dan Negru cere guvernanților să ia măsuri în școli. Ar avea de unde să se inspire

Dan Negru cere guvernanților să ia măsuri în școli. Ar avea de unde să se inspire
Părinții de școlari sunt suprasolicitați, iar asta nu o spun unul sau doi, ci se plâng cu toții. E suficient să discutați cu orice părinte de elev dintr-o școală de stat pentru a auzi același discurs: sunt prea multe teme, explicațiile la ore insuficiente, copiii trebuie să facă meditații pentru a ține ritmul.

Dan Negru le cere guvernanților să ia măsuri în școli. După el, o lege a Educației în sprijinul elevilor ar elimina temele pentru acasă și ar structura curricula astfel încât elevii să plece după ore  cu lecția învățată la clasă. El vorbește din propria experiență.

Așa cum știți, Dan Negru este căsătorit de ani buni cu Codruța, medic stomatolog.

Dan Negru și soția lui au doi copii, elevi la gimnaziu (Viva!)

Ei au împreună doi copii, Dara, de 14 ani, și Bogdan, în vârstă de 12 ani. „Copiii mei sunt la o școală de stat și au teme pe care nici eu nici soția mea uneori nu le dovedim”, susține cunoscuta vedetă de televiziune într-o postare în care le atrage atenția guvernanților că sistemul de învățământ din România nu este deloc eficient.

Dan Negru le spune guvernanților de unde să se inspire pentru măsuri concrete în școli

„Elevii nu vor mai primi teme pentru acasă, guvernul a promis asta în campania electorală pentru că tot mai mulți copii suferă de oboseală cronică. Se întâmplă în Polonia unde guvernul Donald Tusk a luat decizia!  Copiii mei sunt la o școală de stat și au teme pe care nici eu nici soția mea uneori nu le dovedim. Menirea școlii e să formeze oameni, nu elite. Să te învețe să înveți. Grămada de teme îi învață pe părinți să învețe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Școala românească e ticsită cu copii care-s obosiți deja și care vor deveni maturi epuizați și ușor de manipulat. Un copil educat doar de școală e un copil needucat. Treaba școlii e să facă om din om. Apoi, târziu, în liceu și facultate să formeze profesioniști. Noi am pierdut măsura! Un bun profesor te pune pe gânduri și acasă fără să-ți dea o temă pentru acasă!”, a scris Dan Negru într-o postare pe Instagram.

Sursa foto: Instagram, Viva!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre