Înotătorul fenomen al României cu nervi de oțel e doar la un pas de marea reușită. Ce urmează pentru David Popovici.
David Popovici, la un pas să mai doboare un record. Miza e una extrem de motivantă
David Popovici e pe creasta valului. Mândria României face parte din categoria celor cinci sportivi nominalizaţi de către Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru titlul de „Cel mai bun tânăr sportiv european”. Ceilalți sportivi cu care se va „lupta” sunt Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), rusoaica Viktoria Listunova (gimnastică artistică) şi Adriana Vilagos din Serbia. (atletism).
Sportivii care nu se califică vor primi 3.000 de euro
Câștigătorul va fi desemnat în cadrul seminarul EOC din Samorin (Slovacia), care va avea loc între 25-26 noiembrie. Cel mai bun dintre cei buni va urma să primească o bursă de formare în valoare de 15.000 de euro. Sportivii care se vor clasa pe locurile doi și trei vor primi 8.000 de euro, respectiv 5.000 de euro. Celor care nu vor fi în top 3 le vor reveni câte 3.000 de euro.
Premiile se oferă în fiecare an
Acest premiu este acordat sportivilor care au avut performanțe cu adevărat incredibile și a fost creat în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski, trecut la cele veșnice în 2010 într-un accident de avion. Premiile se oferă anual la două secțiuni, sporturile de iarnă și cele de vară. Este cea de-a zecea ediție a acestui trofeu, la care, cu câțiva ani în urmă, s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat și gimnasta Larisa Iordache.
David a făcut cunoștință cu înotul la vârsta de patru ani
Înotătorul minune, David Popovici, a început să practice acest sport la vârsta de doar patru ani, când a ajuns la bazin trimis de un medic ortoped. Avea mici probleme la coloană. Cu ceva timp în urmă, tânărul a dezvăluit și secretul care-l face un sportiv valoros: mănâncă foarte bine dimineața. El preferă iaurt amestecat cu banane, chia, miere, fulgi de ovăz, dar și migdale și curmale.
Sursă foto: evz
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook