Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce a împușcat-o elevul criminal pe fiica antrenorului de volei de la Zalău. Preotul a dezvăluit totul la înmormântare

De ce a împușcat-o elevul criminal pe fiica antrenorului de volei de la Zalău. Preotul a dezvăluit totul la înmormântare
În timpul atacului armat din școala din Belgrad a fost ucisă și fiica antrenorului de la SCM Zalău. Adolescenta ar fi încercat să îl oprească pe băiat.

Opt elevi  și un gardian al școlii au fost uciși, miercuri, de un elev de 13 ani care a deschis focul într-o școală primară din centrul capitalei Serbiei, Belgrad. Au fost declarate trei zile de doliu național, începând de vineri, 5 mai. Conform autorităților sârbe, adolescentul de 13 ani a plănuit timp o lună fapta. El a făcut o listă cu copiii pe care avea de gând să-i omoare, avea și un plan al școlii, ce cuprindea inclusiv modul de intrare în clase, a declarat șeful Poliției din Belgrad, Veselin Milic.

„A făcut schița intrării și ieșirii din școală, care a fost găsită pe biroul său și, după cum a spus, și-a stabilit prioritățile. Schița arată puțin ca dintr-un joc sau film de groază, ceea ce indică faptul că a planificat în detaliu, cum să intre în școală, în ce clase, ce copii să lichideze și numărul acestora”, a mai declarat șeful poliției, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ministerului sârb de Interne.

Emma Kobiljski a încercat să îl oprească pe elevul criminal

Printre copiii uciși s-a numărat și fiica antrenorului echipei de volei SCM Zalău, Dragan Kobiljski. La înmormântarea fetei, preotul care a oficiat slujba de înmormântare a menționat curajul fetei care s-a pus în faţa băiatului, încercând să-l oprească. Gestul ei, care a costat-o viața, a salvat, însă, alte vieţi. Episcopul Ilarion a povestit ultimele momente din viața copilei.

„Este foarte dificil pentru mine să vorbesc azi. E multă durere, mult chin, dar ne rugăm la Dumnezeu să le dea tărie părinţilor, să continue să trăiască pentru Emma. Este un soldat şi un erou al lui Hristos, şi nu este o coincidenţă că cei mai buni dintre noi cad, pentru ca noi să putem continua să trăim ca urmare a sacrificiului lor.

Ar trebui să ne rugăm şi pentru acel elev, şi sufletul lui chinuit. Emma a stat în faţa răului din acel băiat şi a spus: De ce faci asta? Opreşte-te. Le-a dat timp unor copii să se salveze. Când ne vom întâlni în lumea cealaltă, îi vom mulţumi pentru că ne-a protejat şi apărat”, a fost mesajul transmis de preot la înmormântare, arată Blic.rs. 

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre