Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce să ai în casă o pisică. Este cel mai bun terapeut

De ce să ai în casă o pisică. Este cel mai bun terapeut
Supradoză de drăgălășenie. Așa ar putea fi numită pisica în doar câteva cuvinte. Pe de altă parte însă, tot ea rămâne un bun terapeut.

Are un simț extrem de dezvoltat și știe totdeauna dacă este ceva în neregulă cu dumneavoastră. Pentru că pisicuța drăgălașă este totodată un bun terapeut.

De ce să ai în casă o pisică. Este cel mai bun terapeut

Energii negative în casă? Nu trebuie să vă faceți probleme, pentru că prietena dumneavoastră blănoasă știe cel mai bine cum să le îndepărteze. De asemenea, o pisicuță vă poate avertiza din timp dacă urmează să se producă un cutremur și vă este alături atunci când sunteți stresați, reușind să vă liniștească. Pe de altă parte, specialiștii spun că micuțele reușesc să normalizeze pulsul și să reducă stările de anxietate.

Torsul pisicii vă ajută să aveți un somn mai bun

Puțini sunt cei care știu că odată ce pisicuța va începe să toarcă, veți avea un somn mult mai bun și mai liniștit. Și veți fi mult mai fericiți, pentru că ascultarea torsului blănoasei produce serotonina. În urma studiilor, oamenii de știință au ajuns la concluzia că persoanele care dețin pisici au un nivel mai scăzut al colesterolului.

Și tot torsul este de un real ajutor și pentru cei care suferă de Alzheimer pentru că ține departe depresia, dar îi poate ajuta și la stimularea memoriei. Acesta este motivul pentru care în multe țări ale lumii felinele sunt prezente în multe aziluri de bătrâni.

Înlătură timiditatea la copii

De asemenea, specialiștii afirmă că într-o casă cu o pisicuță, copiii nu vor suferi niciodată de timiditate. Și vor ști să ofere și să primească dragoste.  Dar pisicuța este un prieten de nădejde și pentru copiii cu afecțiuni de vorbire sau locomotorii. Atenție! Pentru ca și dumneavoastră și animalul de companie să fiți în siguranță, micuța trebuie să fie vaccinată la timp și să aibă toate controalele medicale periodice.

Sursă foto: animax

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre