Cele mai scumpe divorțuri din istorie valorează miliarde (III) Bill Gross s-a judecat pentru o pisică

Cele mai scumpe divorțuri din istorie valorează miliarde (III) Bill Gross s-a judecat pentru o pisică
Există multe mituri legate de căsătorie și divorț. Se spune că jumătate din căsătorii sfârșesc prin divorțuri. În ultima perioadă vedetele par să se fi luat la întrecere în a divorța. Dar, totuși, rata divorțului a evoluat de fapt în jos în ultimii ani.

Divorțul poate ruina o persoană  obișnuită, dar atunci când sunt implicați miliardarii, sumele de bani care își schimbă proprietarii pot fi absolut incredibile. Continuăm seria celor mai costisitoare divorțuri cu topul miliardarilor. Au dat partenerelor miliarde, dar au rămas la fel de bogați. Și, potrivit Forbes, există mai mulți miliardari în lume decât ați putea crede – mult mai mulți: 2.755 în 2021. Iar asta înseamnă vor veni mult mai multe divorțuri mari.

Bill Gross și Sue Gross: 1,3 miliarde de dolari

Divorțul este o experiență emoțională dezordonată pentru majoritatea oamenilor. Aproape niciodată nu merge bine. Dar, de obicei, există un model familiar pentru un divorț de mare valoare: manevre legale, trucuri murdare și insulte, o soluționare și o declarație comună veselă, apoi fiecare merge pe drumuri separate.

Bill și Sue Gross au urmat acel model – cu excepția ultimei părți. După cum a scris Forbes, Sue a solicitat divorțul în 2016 și a plecat cu 1,3 miliarde de dolari pentru necazurile ei, după un divorț care a devenit cât de meschin pe cât vă puteți imagina.

Cuplul chiar s-a luptat pentru pisicile lor de companie, bietul Bill pierzându-și posibilitatea de a păstra pisica pe care o iubea în mod deosebit, scrie Grunge.com. Când s-a terminat scandalul, Bill nu mai era pe locul 400 în topul Forbes, dar Sue era un miliardar nou creat. Căsătoria s-a încheiat oficial în 2017, însă cuplul s-a certat și despre cine să rămână  în conacul lor din California.

Rupert Murdoch și Anna Murdoch: 1,7 miliarde de dolari

Rupert Murdoch este un monogam de serie. S-a căsătorit cu prima sa soție, Patricia Booker, în 1956. Au divorțat în 1967, iar un an mai târziu s-a căsătorit cu Anna Maria Torv – cu mult înainte de a deveni omul de afaceri astronomic bogat pe care îl cunoaștem astăzi.

După mai bine de trei decenii împreună, Murdoch și Torv au divorțat în 1999, iar CNBC ne spune că soluționarea valorează aproximativ 1,7 miliarde de dolari. The Guardian explică faptul că o mare parte din bani sunt puși în conturi pentru copiii cuplului. La doar 17 zile de la finalizarea divorțului său scump de Torv, s-a căsătorit cu Wendi Deng, cu 38 de ani mai micp decât el. Cuplul a fost căsătorit timp de 14 ani, anunțându-și divorțul în 2013.

Cu toate acestea, Murdoch învățase o lecție. El și Deng au semnat un acord prenupțial (împreună cu două modificări postnupțiale) care dictează modul în care ar fi împărțite activele la separare. Trei ani mai târziu, după separarea de Deng, Murdoch s-a căsătorit din nou – cu fosta doamnă Mick Jagger, model Jerry Hall.

Alex Wildenstein și Jocelyn Wildenstein: 3,8 miliarde de dolari

Dacă numele Jocelyn Wildenstein sună un clopot, s-ar putea să fie din cauza relației sale amoroase cu chirurgia plastică – chirurgie plastică destul de dezastruoasă, care i-a adus porecla de „Catwoman”. Wildenstein este definiția vie a cuvântului „socialit”.

S-a născut în Elveția și, până la vârsta de 17 ani, s-a plimbat în jurul lumii întâlnind bărbați bogați. S-a căsătorit cu dealerul de artă Alec Wildenstein în 1978. Iar relația a durat mai mult de 20 de ani înainte de divorțul lor extrem de scump. CNBC scrie că Jocelyn s-a ales cu 3,8 miliarde de dolari – 2,5 miliarde de dolari în mod direct și plăți de 100 de milioane de dolari timp de 13 ani.

Divorțul a fost unul sălbatic. Vanity Fair relatează că Alec a amenințat-o pe Jocelyn cu o armă, iar ambele părți s-au acuzat de infidelități flagrante. Alec a susținut că toate casele, mașinile și altele au fost deținute de tatăl său. El a ordonat schimbarea combinațiilor pentru toate seifurile și a ordonat servitorilor să o ignore dacă ea insistă.

Jeff Bezos și MacKenzie Bezos: 35 miliarde de dolari

Ei sunt deținătorii recordului actual pentru cel mai scump divorț. După cum a scris Forbes, ca parte a acordului de divorț al lui Bezos, fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie, a primit aproximativ 35 de miliarde de dolari. Ea și-a primit decontarea sub forma a 4% din stocul Amazon.

Acest lucru a făcut din MacKenzie Bezos, peste noapte, cea de-a treia cea mai bogată femeie din lume peste noapte. Și, în ciuda dovezilor clare că cauza principală a dezbinării lor a fost infidelitatea din partea lui Jeff Bezos, divorțul lor a fost remarcabil de prietenos și lin.

Vox explică un motiv pentru asta. Jeff și MacKenzie Bezos au o viață financiară foarte complicată și întrepătrunsă. Ea  a fost implicată încă de la început în afacerea Amazon. Menținerea unei relații publice prietenoase este pur și simplu o afacere foarte bună pentru amândoi. Deoarece le permite să beneficieze de aranjamentele făcute cu ani în urmă, care ar fi dificil de desfăcut în trecut.

Sursa foto: Facebook, Pinterest, Whodatedwho.com, NYTimes.com

Cele mai scumpe divorțuri din istorie. Cât a pierdut nepotul lui Walt Disney (I)

Cele mai scumpe divorțuri din istorie (II) Bernie Ecclestone ( Formula 1) primește bani de la fosta nevastă

Recomandarile noastre