Delia Dinu, „Doamna de Fier” de la Cotroceni și-a încheiat cariera. Nu a dorit să-l cizeleze și pe Nicușor Dan

După 20 de ani în care a lucrat la Cotroceni, șefa protocolului Delia Dinu și-a încheiat cariera. În calitate de coordonator al protocolului, Delia Dinu a fost supranumită „Doamna de Fier de la Cotroceni”, căci s-a asigurat de-a lungul anilor de „cizelarea” a trei președinți: Traian Băsescu, Klaus Iohannis, precum și Ilie Bolojan.
Nu a vrut însă să mai continue și cu Nicușor Dan, astfel că a cerut eliberarea din funcție. Cererea i-a fost semnată de către Ilie Bolojan, iar Delia Dinu și-a încetat activitatea începând cu 26 mai, adică ziua în care Nicușor Dan a preluat oficial mandatul de președinte al României.
În vârstă acum de 48 de ani, Delia Dinu a lucrat la SPP timp de 12 ani. În aprilie 2005, a fost numită consilier în cadrul Compartimentului Protocol. În 2008 a preluat coordonarea departamentului, iar în 2012 a fost numită consilier de stat.
A fost o prezență constantă în cadrul ceremoniilor oficiale, iar în timpul mandatului lui Klaus Iohannis s-a spus că îi aducea acestuia inclusiv horoscopul la prima oră. Odată cu Delia Dinu, au mai fost eliberați din funcție o serie de consilieri prezidențiali, printre care și Ana Birchall.
Numele Deliei Dinu a fost legat în trecut și de povestea cu flacăra violet. La momentul respectiv, în 2009, Mircea Geoană a afirmat că se simțea rău de fiecare dată când cineva din staff-ul de la Cotroceni era în încăpere. Nu a nominalizat-o direct, însă Corneliu Vadim Tudor a susținut atunci că era vorba despre Delia Dinu.
În calitate de profesionistă, Delia Dinu și-a făcut meseria cum a știut ea mai bine, iar eforturile i-au fost răsplătite. A fost decorată de mai multe ori, atât de către Traian Băsescu, dar și de către regele Albert II al Belgiei în iulie 2009, precum și de Aníbal Cavaco Silva, președintele Republicii Portugheze.
În ceea ce îl privește pe Nicușor Dan, acesta a anunțat recent că are deja o listă de consilieri prezidențiali pe care vrea să îi aducă la Cotroceni, însă nu a oferit momentan detalii privind identitatea lor.
Citiți și:
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook