Simona Ionescu / Redactor Șef

Cabral și Dan Negru, „împachetați” într-un titlu cu tentă rasistă. Petrișor Obae n-a găsit altă… rimă

Cabral și Dan Negru, „împachetați” într-un titlu cu tentă rasistă. Petrișor Obae n-a găsit altă… rimă
Jurnalistul Petrișor Obae, cel care și-a făcut un scop din a amenda tot ce se scrie pe site-urile de presă, a comis-o grav de data aceasta. A vrut să facă un calambur din numele a două vedete tv, dar i-a ieșit ceva cu tentă rasistă.

Nu ne-ar fi preocupat ce scrie Petrișor Obae pe site-ul său dacă el nu s-ar fi transformat într-un profesor care corectează lucrările elevilor și-i critică apoi în clasă pentru greșelile făcute. Iată că, de data aceasta a comis-o și „profesorul” Obae și trebuie să-l judece și cititorii, după metoda patentată de el pe Pagina de media.

Derapaj de limbaj fără precedent. Petrișor Obae dă un titlu cu tentă rasistă ca să facă trafic pe Pagina de media

Cu siguranță, din dorința de a da un titlu bombastic, menit să-i aducă trafic pe site, Obae scrie o știre banală despre emisiunile a două celebre vedete, emisiuni mutate de posturile tv din grila de programe.

Uitând un piculeț de deontologie și ignorând de-a dreptul curentul anti-rasist, promovat la ora actuală în întreaga lume, Petrișor Obae își intitulează articolul așa:

„SCHIMBĂRI LA KANAL D. Mai mult Negru, la bătaie cu Cabral! De luni până vineri! Teo Show intră în vacanţă”.

Anecdotica referitoare la culoarea pielii lui Cabral nu cred că l-a făcut nici pe Dan Negru să zâmbească, fiindcă-l știu de om deștept, care sesizează ridicolul sau derapajul acolo unde e cazul.

Cabral, pe care l-am remarcat din vremea în care era liceean și apărea în emisiuni la Tele7 abc, alături de Nadine, este un tip tăbăcit cu poante d-astea. Nu cred că a avut vreo tresărire la trimiterea rasistă dintr-un titlu prost.

Însă domn` profesor Obae trebuie să recunoască, de data asta, că a sfeclit-o cu titlul senzaționalist, cu trimitere la culoarea pielii, titlu pus la un comunicat de presă trimis de Kanal D.

Despre schimbările din grila Kanal D a scris și Rețete și Vedete, dacă tot ne-a informat postul, dar nu ne-am gândit să o asociem pe Teo Trandafir cu sigla florală a PSD ca să facem trafic cu un titlu aiuristic.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre