Simona Ionescu / Redactor Șef

Dezvăluiri incredibile în procesul prințului Andrew. Ce au descoperit avocații despre acuzatoarea Virginia Giuffre

Dezvăluiri incredibile în procesul prințului Andrew. Ce au descoperit avocații despre acuzatoarea Virginia Giuffre
Cel mai mare pariu din viața prințului Andrew fie îl va salva, fie îl va scufunda. Are legătură cu acuzațiile lansate de Virginia Giuffre, tânăra care susține că a fost abuzată sexual de trei ori de fiul Reginei Elisabeta II, pe când avea doar 17 ani.

Absența oricărei reacții din partea prințului ridică semne de întrebare inclusiv în rândul susținătorilor lui. De luni, chiar ani, acuzațiile s-au adunat împotriva Prințului Andrew. Și au fost întotdeauna negate de acesta. În final, tăcerea lui nu pare să fie colacul de salvare. Reputația prințului se află pe topogan, iar numele familiei regale a fost murdărit de consecințe.

Acum, însă, mănușile au fost aruncate.  Avocații americani ai Virginiei Giuffre se luptă  pentru a-l confrunta cu acuzațiile de abuz sexual, scrie Daily Mail.

Avocații prințului Andrew o deconspiră pe Virginia Giuffre

Sâmbătă, în urma moțiunii de 36 de pagini pe care echipa sa de avocați a înaintat-o ​​pentru a respinge acțiunea civilă introdusă în instanțele americane de Virginia Giuffre în care ea susține că ducele de York, în vârstă de 61 de ani, a violat-o, a apărut și un articol care o acuza pe tânăra în vârstă de 38 de ani, că este o „piesă sexuală avidă de bani” și cândva „capul” rețelei de trafic sexual a pedofilului Jeffrey Epstein.

Articolul prezintă declarații ale unei surori a fostului iubit al Virginiei, care spune că i s-a cerut să ajute la recrutarea de fete minore pentru Epstein. Aceaste dezvăluiri reprezintă o schimbare neașteptată în strategia lui Andrew, iar grupurile feministe au reacționat negativ la acest aspect.

Avocații prințului Andrew sunt tranșanți. Ei au acuzat-o pe Virginia Giuffre că l-a dat în judecată pe acesta doar în speranța de a-și asigura o nouă sursă de venituri. Ea ar fi fost încurajată să lanseze o revendicare împotriva lui, după ce a câștigat milioane de dolari în circumstanțe similare.

Într-un memoriu legal de respingerea cazului, unul din avocații prințului a spus: „De peste un deceniu, Giuffre a profitat de pe urma acuzațiilor ei împotriva lui Epstein și a altora, vânzând povești și fotografii presei și încheiend acorduri secrete. Pentru a-și rezolva pretențiile împotriva presupușilor ei agresori.

Majoritatea oamenilor nu puteau decât să viseze să obțină sumele de bani pe care Giuffre și le-a asigurat de-a lungul anilor. Acest lucru prezintă un motiv convingător pentru Giuffre de a continua să depună procese frivole împotriva unor persoane precum Prințul Andrew”.

Nicicum nu e bine. Prințul Andrew e acuzat de opinia publică

Aducerea unor astfel informații incendiare în zona publică pune în evidență un nou teritoriu pentru Andrew a cărui viață personală și publică a fost schimbată de prietenia sa cu Epstein, care s-a sinucis în închisoare în urmă cu doi ani. Un lucru este foarte clar, dosarul depus în instanța de judecată susține că ducele neagă fără echivoc acuzațiile și că nu a „abuzat sau agresat-o sexual niciodată” pe Virginia Giuffre, scrie Daily Mail.

Și prietenii ducelui cred că după atâta tăcere, e timpul ca acesta să se apere. Mult timp, a existat sentimentul  că Andrew era speriat și că s-ar fi ascuns în spatele fustelor mamei sale, Regina. Unii, inevitabil, se vor întreba dacă nu este prea târziu, pentru că în fața opiniei publice prințul a fost deja judecat și găsit vinovat. Alții vor pune la îndoială moralitatea contestării reputației Virginiei Giuffre.

Dincolo de toate, experții consideră că momentul începerii acestei ofensive nu este unul ideal. Mai mult, e regretabil că acțiunile sale sunt în centrul atenției într-un moment în care familia regală se concentrează pe sănătatea reginei. Toată situația e comparată cu decizia egoistă a Prințului Harry de a continua cu interviul-bombă al lui și al lui Meghan cu Oprah Winfrey în martie, când Prințul Philip se afla în spital și aproape de sfârșitul vieții sale.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre