Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în familia Camillei, soția prințului Charles

Doliu în familia Camillei, soția prințului Charles
În aceste zile i se aduc omagii iubitei fiului Camillei, soția prințului Charles. Jurnalista Alice Procope, care era iubita lui Tom Parker-Bowles, a murit de cancer la doar 42 de ani, pe 17 martie. Moartea sa e pusă și pe seama pandemiei, din cauza căreia diagnosticul a întârziat.

Cunoscută sub numele de Alice Horton, în timp ce lucra ca reporter de ziar, aceasta s-a stins în liniște, în timp ce Tom Parker-Bowles, în vârstă de 46 de ani, fiul vitreg al prințului Charles, a rămas devastat. Cei doi erau împreună de doi ani.

Un apropiat al familiei a declarat presei că, parțial din cauza pandemiei, diagnosticul de cancer a venit abia în luna august a anului trecut. Deja totul era părea avansat pentru a mai exista o salvare. „Tom a fost fericit cu Alice și este devastat că viața poate fi atât de crudă”, a mai spus sursa citată.

Doliu în familia Camillei, soția prințului Charles

Jurnalista Alice Procope era nepoata celui de-al 2-lea viconte de Ingleby. Ea avea  trei copii mici cu fostul ei soț, Robert Procope, nepotul lui Sir Robert Wigram.

Acum Katherine, Wilfred și Georgia vor crește orfani de mamă. Alice s-a cunoscut cu fiul Camillei Parker Bowles în 2018, după ce acesta divorțase de soția sa, Sara. Se și mutase din casa în care, 12 ani, a stat cu soția sa și cu copiii lor.

Cine este Tom Parker Bowles

Tom, al cărui tată Andrew Parker Bowles este primul soț al Camillei, a spus la un moment dat că acesta „l-a adorat întotdeauna” pe prințul Charles. Tom a confirmat astfel dragostea mamei sale cu prințul. „Dacă îți pasă de părinții tăi, vrei să îi vezi fericiți. Iar mama mea este extrem de fericită în acest moment. Întotdeauna mi-am adorat tatăl vitreg; a fost întotdeauna un om bun și bun și minunat. Este un om cu căldură, inteligență și umanitate. Și cred că, dacă se va întâmpla vreodată, va fi un rege fantastic”.

Doliu în familia Camillei, soția prințului Charles

Pe numele său complet Thomas Henry Charles Parker Bowles este un scriitor și critic gastronomic britanic. Parker Bowles este autorul a șapte cărți de bucate. În anul 2010 el a câștigat premiul Guild of Food Writers 2010 pentru scrierile sale despre mâncarea britanică. De asemenea, a apărut în mod regulat ca și critic la Masterchef.

Pandemia de COVID-19 a afectat cel mai grav bolnavii de cancer

Realitatea crudă din familia Camillei Parker Bowles vine pe fondul temerilor că zeci de mii de pacienți cu cancer pierd accesul la un tratament care poate salva viața din cauza întârzierilor în diagnosticarea bolii, ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Cifrele analizate de Cancer Research UK arată că între martie și ianuarie, diagnosticele de cancer pulmonar au scăzut cu 34%, ceea ce nu poate fi real. În total, numărul de recomandări urgente ale medicilor de familie pentru pacienții suspectați de cancer pulmonar a scăzut cu 20.300, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat anterior că pandemia de COVID-19 a avut un impact „catastrofal” asupra tratamentului împotriva cancerului. În Marea Britanie, intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea tumorilor a scăzut cu o treime în timpul primului val de COVID-19.

Numărul pacienților diagnosticați cu cancer din aprilie până în septembrie anul trecut a fost de 35.592. E o scădere cu un sfert comparativ cu 2019. Numărul celor care au început tratamente împotriva cancerului, inclusiv chimioterapie și radioterapie, a fost  scădere cu 17% față de 2019.

Experții au avertizat că pacienții cu cancer au devenit „daune colaterale” ale COVID-19, punând în pericol zeci de mii de vieți. Cercetările arată că fiecare întârziere de patru săptămâni în tratamentul cancerului crește riscul de deces cu aproximativ 10%, scrie Daily Mail.

Sursa foto: Instagram

Fostul șef al Poliției Capitalei și soț al Elenei Merișoreanu, internat în stare gravă cu Covid

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre