Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în România. Alexandru Arșinel a murit

Doliu în România. Alexandru Arșinel a murit
Unul dintre cei mai mari artiști pe care i-a avut vreodată România, Alexandru Arșinel a trecut la cele veșnice.

Alexandru Arșinel nu mai este printre noi. Marele actor a plecat să joace alături de colega și prietena sa, Stela Popescu. Odată cu plecarea lui Arșinel de astăzi, a plecat o lume…

Doliu în România. Alexandru Arșinel a murit

A fost de mai mule ori la limita dintre viață și moarte, dar a avut noroc. Ultima perioadă a fost cumplită pentru vedetă, acesta fiind internat de mai multe ori în spital. Iată ce s-a întâmplat cu magnificul actor în ultimele luni.

6 august: Întreaga Românie a fost șocată când a auzit că Alexandru Arșinel aproape că a fost abandonat într-un azil de bătrâni din Snagov, în scaunul cu rotile. A primit tratament pentru escarele de la picioare. Potrivit surselor, acesta nu ar fi fost vizitat zile în șir nici măcar de către prieteni și nimeni nu a înțeles vreodată de ce băieții artistului au luat această decizie, deși Cristian, unul dintre fiii lui a dat o explicație.

„L-am internat pe tata în urmă cu câteva zile la un cămin specializat pe probleme locomotorii, din apropierea Bucureștiului. Tata are niște escare la călcâie și nu se mai poate deplasa. Am decis că e mai bine așa pentru a începe procesul de vindecare și de a se recupera locomotor”, a spus fiul artistului.

S-a aflat sub terapie antibiotică amplă

23 august: Alexandru Arșinel se afla în spital. Chiar dacă i s-au făcut toate investigațiile necesare, infecția pe care o avea a fost extrem de puternică, însă medicii nu au putut să descopere sursa. El s-a aflat sub terapie antibiotică amplă, dar medicii erau sceptici. În plus, actorul avea și o proteză biologică aortică, montată la spitalul Monza, dar și stenturi coronariene, dispozitive care au constituit un alt risc major de infectare.

“A fost găsit căzut și nu părea a mai fi în toate facultățile mintale. Era piele și os și plin de vânătăi. Este grav, abia vorbește și are multe probleme fizice. În plus, starea lui se înrăutățește în ciuda tratamentelor”, au spus sursele cu ceva timp în urmă.

15 septembrie: Alexandru Arșinel a ajuns din nou la spital. Jurnaliștii Spynews au publicat atunci și o fotografie cu unul dintre fiii vedetei, Bogdan, care a fost alături de actor în aceste momente grele. Familia nu a dat nici o informație privind starea de sănătatea a vedetei.

Medicii au făcut tot ce au putut pentru a-l salva de pneumonie

22 septembrie: Ultima dată, artistul a ajuns la spital după ce ar fi făcut o pneumonie foarte urâtă și respira cu foarte mare greutate. Acesta e motivul pentru care medicii de la Spitalul Universitar din București au decis că e momentul să-l intubeze și să-l ventileze artificial. Situația a fost cu atât mai gravă cu cât actorul a suferit și de alte afecțiuni, problemele cardiace fiind la fel de periculoase.

Medicii speră ca aparatele să-l salveze și să răspundă la tratamentul care i l-au administrat. Mai mult, vedeta a avut și nenumărate escare și nu se mai putea deplasa decât cu scaunul cu rotile. Din acest motiv și mușchii s-au atrofiat, astfel că situația s-a complicat din ce în ce mai mult.

Umilit de Nicușor Dan, primarul Capitalei

La începutul anului, după 60 de ani de activitate pe scena teatrului românesc, primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu a mai dorit să-i prelungească contractul pentru funcția de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase, locul în care a jucat sute de piese și a deținut funcția de director.

Felul în care primarul general l-a tratat, l-a adus într-o stare de maximă depresie, din care artistul n-a putut să mai iasă. A fost a doua mare palmă primită după marele ol cu care a rămas provocat de moartea Stelei Popescu. Într-un fel am rămas singur fără Stela. 40 de ani împreună în continuu îmi e foarte greu să revin la o oarecare normalitate.

Iar cu Vasile Muraru directorul teatrului mă înțeleg şi mă ajută şi el să mai apar din când în când. Mă deranjează mai mult că m-a tratat total… nu vreau să spun cuvântul…ca pe tovarășul NIMENI. De jucat o să mai joc. Vasile are grijă, publicul, de asemenea. De când a murit Stela s-a produs un mare gol în suflet şi nu îmi e ușor”, a spus Alexandru Arşinel în cadrul emisiunii Exces de putere de la Antena 3.

Sursă foto:

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre