Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în showbiz, a murit un mare chitarist, cunoscut de toată planeta: „Ne este atât de dor de tine!”

Doliu în showbiz, a murit un mare chitarist, cunoscut de toată planeta: „Ne este atât de dor de tine!”
Lumea muzicală e răvășită de vestea zilei de luni. Una din marile vedete ale scenei s-a stins din viață, după ce a pierdut lupta cu cancerul. Marii artiști ai lumii îi plâng trecerea.

Este vorba de chitaristul Lasse Wellander, cel care a colaborat la unele dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei ABBA. Celebrul artist a murit la vârsta de 70 de ani, după o luptă cu cancerul, potrivit express.co.uk. Chitaristul suedez a lucrat şi la albumul „Voyage” al trupei, care a fost lansat în 2021.

Lasse Wellander a murit de cancer la 70 de ani

Într-o declaraţie publicată duminică de familia lui Lasse, se spune: „Cu o tristeţe de nedescris trebuie să anunţăm că iubitul nostru Lasse a adormit”. „Lasse s-a îmbolnăvit recent de ceea ce s-a dovedit a fi un cancer care s-a răspândit rapid şi în dimineaţa din Vinerea Mare a murit înconjurat de cei dragi. Ai fost un muzician fantastic şi umil ca puţini, dar mai presus de toate, ai fost un soţ, frate şi bunic minunat. Te iubim şi ne este atât de dor de tine”, se arată în mesaj.

Cum a ajuns Lasse Wellander în anturajul ABBA

Lasse Wellander a început să înregistreze cu ABBA – Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad – în octombrie 1974. În scurt timp, Lasse a devenit chitaristul principal pe albumele ABBA. Chitaristul a apărut în 24 dintre înregistrările grupului pop şi pe toate cele opt albume ale acestora.

Lasse Wellander a început colaborarea cu ABBA în 1974

A participat la turnee cu ei în 1975, 1977, 1979 și 1980. El a continuat să lucreze cu Björn și Benny în perioada de după ABBA. A apărut și pe albumul-concept Chess, pe cele două albume Gemini, pe albumul Shapes din 1993 al lui Josefin Nilsson și pe coloanele sonore ale filmelor Mamma Mia!

„Lasse Wellander a început să cânte la chitară în tinerețe, la începutul anilor ’60, și a fost membru al unor formații locale din orașul său natal, Nora. Mai târziu, a început să cânte cu un grup din Örebro numit Blues Quality. Când această trupă s-a destrămat, membrii rămași au devenit nucleul trupei Nature, care a fost formația de acompaniament în turneele de vară ale artistului de la Polar, Ted Gärdestad, din 1973, 1974 și 1976. Așa a ajuns Lasse să-i cunoască pe Björn și Benny”, se arată pe site-ul formației Abba.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre