Simona Ionescu / Redactor Șef

Dumitru Dragomir face inventarul averilor milionarilor din fotbal: Becali, Pinalti, Ioan Nicolae, Borcea

Dumitru Dragomir face inventarul averilor milionarilor din fotbal: Becali, Pinalti, Ioan Nicolae, Borcea
Mitică Dragomir pe pus pe dezvăluiri în ultima perioadă, iar cele pe care le face sunt chiar serioase. I-a luat la rând pe bogații momentului, și are câte ceva de spus despre fiecare.

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, 77 de ani, face inventarul averilor milionarilor din fotbal. Foști sau actuali patroni de echipe ai echipelor din SuperLigă învârt milioane după ce au pus pe picioare afaceri prospere. Recent, fostul președinte al LPF a spus i-a plătit 4 milioane de euro lui Gigi Becali pentru un teren aflat în partea de Nord a Capitalei.

Cei doi nu se află la prima afacere împreună. Acum, aflat în pragul vârstei de 80 de ani, fostul lider al LPF vrea să construiască pe terenul achiziționat de la Gigi Becali o zonă rezidențială cu 320 de apartamente de lux. Blocurile sale vor avea, fiecare, 12 etaje și piscină deasupra. Investiția, a arătat Dumitru Dragomir, se va ridica la 35 de milioane de euro.

Așa vor arăta blocurile de lux pe care le construiește Mitică Dragomir pe terenul achiziționat de la Gigi Becali

Cât privește investiția pe teren, aceasta l-a „rupt”, după cum a mărturisit. Locația e lângă un lac și este „cel mai bun loc din București”, după cum a arătat Dragomir. Acesta recunoaște că perioada e destul de complicată pentru investiții, din cauza războaielor.

Gigi Becali, afaceri cu terenuri și un hotel

Amintim o altă declarație, mai veche, a lui Dumitru Dragomir, conform căruia Gigi Becali ar deține terenuri care valorează aproape două miliarde de euro, bani cu care poate trăi „cinci mii de ani”. Afacerist adevărat, Gigi Becali a încercat, în 2021, să intre și în industria hotelieră. El a cumpărat un hotel în stațiunea Venus, de la Ioan Niculae. Patronul FCSB a renovat clădirea, iar anul acesta a vândut hotelul, încasând, conform ziarelor de profil, 8 milioane de euro. În urma tranzacției, profitul obținut a fost de 1,2 milioane de euro.

Gigi Becali și-a încercat norocul și în industria hotelieră; s-a ales cu un profit de peste 1 milion de euro

De altfel, Becali a mărturisit că nu l-a interesat prea tare să intre pe piața hotelieră când a făcut tranzacția, ci a luat hotelul pentru a ajuta familia în perioada în care Ioan Niculae era încarcerat. Hotelul în discuție, achiziționat cu 6,8 milioane de euro, a fost construit în 1971, cu 5 etaje, 92 de camere, două restaurante şi piscină exterioară. Acum, noii proprietari au anunțat că vor reda stabilimentului numele său de dinainte de anul 2012, și anume Carmen Internaţional.

Dumitru Dragomir face inventarul averilor milionarilor

Afacerile fostului patron al echipei Ceahlăul Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan (70 de ani), sunt înfloritoare. Pinalti  e dezvoltator imobiliar în Riviera Franceză. Mitică Dragomir a spus că acesta a implicat întreaga familie în afacerea imobiliară din Franța și ridică blocuri și vile la Nisa și la Monaco, arată DigiSport.ro.

Supranumit „Oracolul din Bălcești”, Mitică Dragomir a vorbit și despre averile pe care le au  Mihai Rotaru, Cristi Borcea și Gigi Nețoiu, milionari și ei. Aceștia sunt proprietarii a mii de hectare de teren. Conform fostului șef al LPF, Rotaru ar avea „4000 de hectare, poate chiar mai mult”. Borcea cu Neţoiu, a mai spus acesta, au 2000 de hectare şi munceau 5500 de hectare din care câștigă „zeci de milioane”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre