Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în lumea medicală. Dumnezeu să vă aibă în pază ,domnule profesor doctor!

Doliu în lumea medicală. Dumnezeu să vă aibă în pază ,domnule profesor doctor!
O legendă a lumii medicale românești și un mentor pentru generații de doctori din țara noastră ne-a părăsit. Dumnezeu să vă aibă în paza domnule profesor doctor!

O veste a întristat lumea medicală de la noi. Unul dintre cei mai străluciți doctori a plecat dintre noi, să se odihnească.  A muncit peste 60 de ani în slujba oamenilor.

Dumnezeu să vă aibă în pază, domnule profesor doctor!

Ne-a părăsit o legendă a medicinii românești! Dispariția profesorului doctor Alexandru Oproiu a întristat lumea medicală, greu încercată în această perioadă.

Prof. Dr. Alexandru Oproiu, președintele de onoare al Societății Române de Gastroenterologie, a murit astăzi, 16 noiembrie. Anunțul a fost făcut de către Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

„Domnul Profesor Alexandru Oproiu a plecat în Eternitate! Îi adresăm un Pios Omagiu plin de Recunoștință, pentru activitatea Medicală și Didactică!”, a transmis Viorel Jinga, luni dimineață.

Prof. Dr. Alexandru Oproiu a muncit până la 89 de ani

Prof. Dr. Ioan-Alexandru Oproiu s-a născut la data de 1 decembrie 1930, în comuna Glăvile-Piteșteana, județul Vâlcea. A absolvit, în 1956, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila – București.

Cu o experiență de peste 60 de ani în medicină, Prof. Dr. Alexandru Oproiu a publicat 162 de articole de specialitate în literatura medicală română şi 38 în străinătate.

„Prof. dr. Alexandru Oproiu a reprezentat pentru generaţii întregi un mentor, atât pentru studenţii şi rezidenţii pe care i-a pregătit cu dedicare, cât şi pentru cei care i-au fost pacienţi. Cu experienţă de peste şase decenii, prof. dr. Alexandru Oproiu a scris o pagină de istorie în Gastroenterologia şi Hepatologia românească. Prof. dr. Oproiu avea 90 de ani, era preşedintele de onoare al Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie. De asemenea, făcea parte din Societatea Americană de Gastroenterologie, Societatea Franceză de Gastroenterologie, Societatea Franceză de Endoscopie Digestivă şi în Societatea Italiană de Endoscopie Digestivă”, a anunţat într-un comunicat Colegiului Medicilor din România.

Prof. Dr. Alexandru Oproiu era mulțumit de munca sa

Prof. Dr. Ioan-Alexandru Oproiu a fost formatorul şcolii moderne de gastroenterologie şi hepatologie din ţara noastră şi avea competenţe în endoscopia digestivă superioară, inferioară şi videocapsula endoscopică.

„Cea mai mare satisfacţie a mea vine de la foştii pacienţi care mă opresc acolo unde mă intălnesc şi-mi spun: «Am fost bolnavul dumneavoastră acum 37 de ani, m-aţi tratat, m-aţi vindecat» sau «Aveam 19 ani şi am fost internat la dumneavoastră 30 de zile cu stare gravă de boală, acum sunt bine şi am trei copii mari. Mă rog tot timpul pentru sănătatea dumneavoastră, dle doctor». Am satisfacţii numeroase pentru că iau din viaţă ceea ce este bun şi ceea ce imi place. Se pune intrebarea dacă are valoare medicina romănească. Medicina romănească are o mare experienţă, are tradiţie bogată, constituie un edificiu construit in multele decenii de existenţă”, declara dr. Alexandru Oproiu într-un interviu.


Copiii medicului-erou din Piatra Neamț știu că tati nu vine acasă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre