Simona Ionescu / Redactor Șef

E oficial. Statul a virat banii pentru 2,5 milioane de români. Surprizele din conturi încep să apară

E oficial. Statul a virat banii pentru 2,5 milioane de români. Surprizele din conturi încep să apară
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene îi bucură pe români. Încep să intre banii pentru programul „Sprijin pentru România”.

Suma alocată este de peste 623,87 milioane de lei care va alimenta 2.406.112 carduri, reprezentând a doua tranșă pentru alimente și mese calde.

„Astăzi au fost virate sumele pentru a doua tranşă de anul acesta, adică a tranşa a VI-a din program, de care vor beneficiază peste 2,4 milioane de români. I-am rugat în mod expres pe colegii mei să facă toate diligenţele pentru ca cei 250 de lei să ajungă la oameni cu două săptămâni înainte faţă de cum era stabilit, pentru ca românii vulnerabili să nu aibă pe cap grija mesei de Paşte. Ci să se poată concentra pe purificarea şi transformarea sufletului, rugăciune şi fapte bune.

„Pentru ca beneficiarii să aibă şi cei 250 de lei şi un pachet de 25 kg alimente înainte de sărbători”

De asemenea, din 23 martie am început distribuirea unei noi tranşe de pachete alimentare, deşi planificarea era făcută pentru luna aprilie, tocmai pentru ca beneficiarii să aibă şi cei 250 de lei şi un pachet de 25 kg alimente înainte de sărbători”, a declarat ministrul Investiţiilor şi proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt cei din București (122.000), Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410). În afară de acești români, vor mai fi trecuți pe listele de beneficiari eligibili actualizate alte 89.387 de persoane. În cadrul lunii viitoare, vor fi emise și pentru aceștia carduri.

Cine va beneficia de vouchere sociale

De ajutorul de la stat vor beneficia pensionarii din sistemul public de pensii dar și cei din evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, cu venituri lunare mai mici sau egale cu 1500 de lei, pentru tranşele din anul 2022, respectiv cei care încasează pensii mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru acest an.

De asemenea, vor primi bani copiii și adulții cu handicap grav, accentuat sau mediu care au venituri mai mici sau egale cu 1500 de lei pentru tranșele de anul trecut, respectiv cei cu venituri mai mici sau egale cu 1700 pentru tranșele din acest an.

Familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social

Bani vor intra și în buzunarul familiilor cu cel puțin doi copii, unde veniturile lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 6000 de lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv cele cu venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023.

Se vor bucura de un Paște mai bun și familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023. Nu în ultimul rând, bani vor intra și în buzunarul familiilor și a persoanelor care au dreptul la ajutor social, sau cele fără adăpost.

„Acordarea de pachete cu ajutoare alimentare”

Luna trecută, Ministerul Investițiilor şi Proiectelor Europene a început să distribuie și a patra tranșă de pachete cu alimente din cadrul proiectului „Acordarea de pachete cu ajutoare alimentare”. „Preconizăm că acestea vor ajunge la peste 900.000 români înainte de sărbătorile pascale.

Pachetele conţin 12 alimente de bază (38 de unităţi) şi provin de la producători din România”, scrie în comunicat. Se vor primi 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, 800 g paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 cutii a câte 300 g fiecare de conserve din carne de vită, 3 cutii a 300 g fiecare de conserve din carne de porc, 5 cutii a 200 g fiecare de conserve de pat de ficat de porc.

Precum și 2 borcane a 720 ml fiecare de compot de fructe, 1 borcan de 360 g de gem de fructe și 1 borcan de 360 g de gem de fructe dietetic.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre