Simona Ionescu / Redactor Șef

Elon Musk a suferit reacții adverse grave din cauza vaccinului. Miliardarul rupe tăcerea și șochează întreaga lume

Elon Musk a suferit reacții adverse grave din cauza vaccinului. Miliardarul rupe tăcerea și șochează întreaga lume
Într-o serie de tweeturi, miliardarul Elon Musk a împărtăși experiența sa personală cu cea de-a doua injecție de rapel COVID, explicând că s-a confruntat cu „efecte secundare majore”, transmite FoxNews.

Patronul Twitter a spus internauților că rapelul vaccinului COVID l-a făcut să simtă că i se scurge viața din el, că „moare” și, în plus, un văr de-al său a suferit miocardită, deși era sănătos tun. Miocardita este o inflamație a inimii și este listată ca un posibil efect secundar al unor vaccinuri împotriva coronavirusului.

„Am avut efecte secundare majore de la al doilea vaccin de rapel. M-am simțit ca și cum aș fi murit timp de câteva zile. Să sperăm că nu sunt daune permanente, dar nu am cum să știu”, a declarat Musk într-un tweet.

El a adăugat: „Și vărul meu, care este tânăr și cu o stare de sănătate de vârf, a avut un caz grav de miocardită. A trebuit să meargă la spital”.

Într-o a treia postare, Musk a explicat că nu a fost alegerea sa să primească al doilea rapel, ci a fost o cerință pentru a vizita o locație Tesla din Berlin, Germania.

„A fost necesar să vizitez Tesla Giga Berlin. Nu a fost alegerea mea”, a spus el.

Într-o altă postare, Musk a explicat că nu a avut nicio problemă după vaccinul inițial al Johnson & Johnson.

„Am avut OG C19 înainte de apariția vaccinurilor și a fost practic o răceală ușoară. Apoi am avut vaccinul J&J fără efecte negative, cu excepția faptului că m-a durut brațul pentru scurt timp”, a scris el pe Twitter.

Fondatorul Tesla a adăugat: „Primul rapel cu ARNm a fost ok, dar al doilea m-a zdrobit”.

Mesajele lui Musk au fost un răspuns la un tweet a Institutului sociolog Rasmussen Reports care a raportat că aproximativ 12 milioane de persoane au raportat VAERS că avut „efecte secundare majore” după ce au primit vaccinul. Sistemul VAERS însă nu reflectă realitatea, potrivit unui studiu publicat de organizația de apărare a sănătății copiilor condusă de Robert F. Kennedy, înregistrările fiind cu mult sub numărul real, titreaază activenews.ro.

Musk a fost unul dintre cei mai vocali critici ale măsurilor luate în pandemia Covid și a „Doctorului Moarte” Anthony Fauci, solicitând public inculparea lui Fauci.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre