Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Totul despre moda unghiilor din acest an: formă, culoare, îngrijire, trendul pentru vară

Exclusiv. Totul despre moda unghiilor din acest an: formă, culoare, îngrijire, trendul pentru vară
Mâinile îngrijite rămân cel mai de preț accesoriu al femeii elegante, indiferent de vârstă, iar specialiștii spun că manichiura trebuie să vibreze cu vremea și starea de spirit a acesteia.

Cum alegeți forma unghiilor ca să accentuați propria personalitate, ce culori alegeți pentru 2023 și cum să vă păstrați manichiura, aflați din interviul cu nails artist, Denisa Dumitru.

Unghii în culori pastelate

„Anul acesta se poartă mai mult ca oricând unghiile scurte”

– Unghii scurte sau lungi? Pătrate sau rotunde? Care sunt cele mai populare forme de unghii pentru acest an?

– Eu aș spune unghii curate și simple, care ascund imperfecțiunile. Fără nici o îndoială, acestea sunt câștigătoarele în 2023-2024. Cât privește lungimea, anul acesta se poartă mai mult ca oricând unghiile scurte, de formă pătrată, ovală sau migdalată, așa că doamnele și domnișoarele pot opta pentru cea care li se potrivește cel mai bine. Dacă însă nu vă puteți despărți de unghiile lungi, să știți că rămân la modă cele de balerină și unghiile stiletto ascuțite.

Unghii cu design

„Culoarea anului este Viva Magenta”

– Ce modele propun stiliștii pentru unghiile scurte în acest an?

– Un model potrivit pentru unghiile scurte este semiluna, mai ales pentru cele cu o formă rotunjită, pentru că vor alungi unghia și va arăta mereu îngrijită. Anul acesta se poartă culorile liniștite, subtile, nuanțe calde, transparente, cu aspect lucios și sănătos care oferă unghiilor un efect cu adevărat superb.

Unghii în culoarea anului 2023, Viva Magenta

Pentru un finisaj curat și de impact, sunt potrivite modelele opace, cu nuanțe lăptoase. Culoarea anului este însă Viva Magenta, care se poartă în varianta uni sau în combinație cu alte culori sau modele.

„Modele personalizate pentru ocazii speciale”

– Pentru că vara se apropie cu pași repezi, pentru ce unghii pot opta doamnele și domnișoarele în vacanță?

– Dacă în perioada primăverii, ghioceii și mărțișoarele s-au găsit și pe unghii, în timpul verii arată perfect, de exemplu o scoică pictată delicat. Pentru că se va asorta perfect cu costumul de baie și atmosfera superbă de la malul mării. Pentru ocazii deosebite, sunt în vogă modele personalizate cu inițiale și chiar portrete.

Unghii metalice la modă și în 2023

Și, de ce nu, cine preferă, poate alege unghii metalice, pentru seri deosebite, în diverse combinații de culori sau unghii ștampilate, care au început să se numere printre preferințele doamnelor. Și, să nu uităm nici de picturile 3D realizate pe unghii, o adevărată piesă de rezistență, care vă vor scoate din anonimat întotdeauna.

Unghii French glass

În 2023, French-ul se reinventează

– Aleg doamnele anul acesta și pentru renumitul French?

– Niciodată French-ul nu se va demoda, dar anul acesta modelul clasic e reinventat. Ce înseamnă asta? Că în loc de albul pe care-l știm cu toții, putem folosi culori, modele și forme, iar unul dintre cele mai dorite în ultima perioadă este Baby Boomer. De asemenea, în 2023 vom vedea tot mai des și French-ul inversat, adică culoarea închisă va fi aplicată la baza unghiei. Au rămas la înălțime însă și unghiile Ombre și cele French glass.

French inversat, o „nebunie” a anului 2023

Unghii cu mici cristale și accesorii subtile

– Pot doamnele opta și pentru culori închise în 2023?

– În tendință sunt și unghiile lucioase dar e perfectă și o manichiură cu design ondulat. La modă în 2023 sunt și pietricelele simple, mate, mici cristale sau accesorii subtile. Pe de altă parte, anul acesta se poartă și tonurile pământii, care denotă eleganță, dar și curaj.

Unghii cu aplicații

Soluțiile chimice subțiază unghiile

– Cum să ne păstrăm cât mai mult timp manichiura? Există vreun truc?

– Da, există, fie că se folosește oja normală, fie cea semipermanentă. În cazul ojei normale, o manichiură poate rezista șapte zile, iar dacă aveți unghiile făcute cu cea semipermanentă puteți sta liniștite trei săptămâni. Cu condiția ca unghiile să fie protejate cât mai mult.

De aceea, se recomandă să purtați mănuși când spălați vasele sau faceți curățenie, pentru că soluțiile chimice nu doar că strică manichiura, dar subțiază unghiile. Optați pentru uleiuri pentru cuticule și creme pentru a hidrata mâinile, de câteva ori pe zi. Și nu în ultimul rând nu folosiți unghiile pentru a curăța ceva sau a deschide ambalaje pentru că le veți exfolia și se vor rupe.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre