Simona Ionescu / Redactor Șef

Facebook, noi reguli. Fotografiile nu pot fi luate fără acordul titularului

Facebook, noi reguli. Fotografiile nu pot fi luate fără acordul titularului
Facebook are reguli noi. Au introdus o funcție care îți pemite să îți protejezi pozele postate. Fotografiile nu pot fi luate fără acordul titularului.

Noua funcție, disponibilă în Creator Studio de la Facebook, va permite proprietarilor de drepturi să aibă controlul asupra proprietății lor intelectuale pe Facebook și Instagram, atunci când imaginea este preluată de un site web.

Facebook, noi reguli. Fotografiile nu pot fi luate fără acordul titularului

Cei care doresc să aibă control asupra imaginilor lor vor trebui să furnizeze celor de la Facebook toate datele pe care doresc să le protejeze. Acestea sunt încărcate într-o bibliotecă de referință pe care Rights Manager o folosește pentru a localiza fotografiile protejate prin drepturi de autor, scrie evz.ro.

Concret, dacă nu doreşti ca imaginea postată de tine să fie preluată, vei face un raport la Facebook şi va fi ştearsă.

Atunci când conținutul care se potrivește cu cel de pe o pagină sau profil, titularul poate alege dacă doreşte să blocheze utilizarea acestuia printr-o cerere de eliminare adresată la Facebook. Noua funcție este concepută mai mult pentru cei care au un număr mare de fotografii sau care postează în mod regulat.

Folosirea imaginilor de pe Facebook şi de pe Instagram este legală?

Subiectul despre cine are drepturile de a folosi o fotografie care a fost postată pe Facebook și, în special pe Instagram, a devenit o problemă extrem de controversată în ultima perioadă.

Mulți credeau că folosirea imaginilor de pe Facebook şi de pe Instagram este legală

Până acum, fotografiile aveau mijloace limitate de a fi proteja platformele Facebook. Cei care nu doresc să le fie distribuite fotografiile ar putea crearea unui cont privat, de exemplu, pentru a se asigura că conținutul lor nu a fost utilizat și distribuit fără permisiunea lor.

Facebook spune că accesul la noul Manager de drepturi pentru imagini va fi deschis inițial celor care aplică AICI.


De ce Șerban Ionescu a suferit crunt în ultimele luni din viață

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre