Simona Ionescu / Redactor Șef

Fără precedent! Meteorologii au anunțat ce se întâmplă cu vremea în zilelele ce urmează

Fără precedent! Meteorologii au anunțat ce se întâmplă cu vremea în zilelele ce urmează
Zilele acestea România se confruntă cu zile caniculare extreme, iar veștile venite de la meteorologi nu sunt deloc îmbucurătoare. Iată prognoza și câteva sfaturi pentru această perioadă.

Meteorologii au anunțat ce se întâmplă cu vremea în zilelele ce urmează. Valul de căldură se va intensifica astăzi din nou. Maximele vor depăși chiar şi 40 de grade, la umbră, în timp ce minimele nu vor coborî sub 18 grade Celsius, arată aceștia. În acest context au fost emise deja avertizări de caniculă şi disconfort termic.

Va fi caniculă în toată România, săptpmâna aceasta

„Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu ce vizează mai multe județe din Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei. Ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice, iar temperaturile maxime, la amiază, să fie cuprinse în general între 37 și 39 de grade. Putem atinge izolat 40 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei și în aceste condiții disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală urmând să depășească pragul critic de 80 de unități”, a declarat, la Radio România, meteorologul Mihai Huştiu.

Cum va fi vrema în restul țării

Nici în restul județelor situația nu e mai răcoroasă. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat un cod galben pentru temperaturi în general între 33 și 37 de grade pentru restul țării.

„Ne așteptăm să fie caniculă în toate zonele țării, dar mai ales la câmpie și în zonele de deal. De asemenea, și temperaturile minime, în general peste 20 de grade vor caracteriza nopți tropicale. Ne așteptăm ca valul de căldură să persiste și în următoarele zile, mai ales în regiunile sudice ale țării, unde temperaturile maxime vor depăși în continuare 35 – 37 de grade”, a mai precizat meteorologul Mihai Huştiu.

Ce trebuie să faceți ori de câte ori se anunță caniculă

* Beți suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător;

* Purtati pălării de soare, haine lejere de culori deschise și din fibre naturale (bumbac, in, mătase);

* Evitați, pe cât posibil, expunera prelungită la soare;

* Consumati fructe și legume proaspete.

* Accesati https://fiipregatit.ro/ghid/canicula/ și informați-vă suplimentar cu privire la impactul razelor ultraviolete.

Sursa foto: Pixabay, Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre