Simona Ionescu / Redactor Șef

Fata mâncată de urs a simțit că moartea îi dă târcoale. Făcuse o pasiune pentru lumea de dincolo

Fata mâncată de urs a simțit că moartea îi dă târcoale. Făcuse o pasiune pentru lumea de dincolo
Moartea tragică și violentă a fetei mâncate de urs a șocat o țară întreagă. La două zile de la tragedie, ies la iveală noi detalii despre ultimele luni de viață ale tinerei de 19 ani. A simțit că moartea îi dă târcoale, ba mai mult, făcuse o pasiune pentru lumea de dincolo.

Diana Maria, tânăra care a fost sfâșiată de urs pe traseul montan Jepii Mici, a simțit că moartea îi dă târcoale. Proaspăta absolventă de liceu făcuse o pasiune pentru lumea de dincolo, ba chiar a lăsat câteva semne pe conturile ei de pe rețelele de socializare. 

Diana era, la doar 19 ani, pasionată de lucruri pe care alții le-ar ignora total la vârsta ei. Tânăra citea Dostoevsky, dar și poezii de Ana Blandiana și Nichita Stănescu. Pe lângă afinitatea pentru lectură, Diana Maria făcuse o pasiune și pentru lumea de dincolo, subiect des abordat pe conturile ei de pe rețelele de socializare. 

S-a pozat într-un cimitir vechi de 177 de ani 

În urmă cu aproximativ o lună, Diana a vizitat unul dintre cele mai vechi cimitire din Budapesta, înființat în urmă cu 177 de ani. Nu s-a limitat doar la asta, ci a și făcut o serie de poze pe care le-a postat pe conturile sale de socializare. 

În imagini, se pot observa detaliile de pe pietrele funerare. Îngeri căzuți, îndrăgostiți împietriți pe vecie laolată, precum și multe alte detalii arhitecturale care dau fiori, toate surprinse de tânăra care avea o pasiune și pentru fotografie. În câteva dintre imagini apare și tânăra de 19 ani, îmbrăcată și machiată în stil gotic.  

„Nu mă puteți lăsa singură aici” 

Parcă lovită de o premoniție ce azi lasă încremenit pe oricine, pe data de 11 mai, Maria posta pe Facebook un citat care făcea trimitere la momentul în care ea nu va mai fi. 

„Când o să mor, trebuie să dormiți toți la cimitir. Nu mă puteți lăsa singură aici, în prima noapte, cu oameni pe care nu îi cunosc”, a fost citatul distribuit de fată.

Mesajul distribuit de Diana pe data de 11 mai duce cu gândul la o premoniție
Foto: Facebook

Premonițiile nu s-au terminat aici, căci în urmă cu doar o săptămână, fata distribuia o melodie cu versuri ce păreau să prevestească sfârșitul ei. În postarea sa, Diana a ales o piesă cu versurile: „Oh, când mă uit înapoi acum, vara aceea părea să dureze pentru totdeauna. Și dacă aș avea de ales, da, aș vrea să fiu mereu acolo. Acelea au fost cele mai bune zile din viața mea.”

Mama ei a avut și ea o presimțire

Mama Dianei a povestit, cu ochii în lacrimi, ce conversație a avut cu fiica sa, atunci când aceasta i-a spus că merge pe Jepii Mici. Tânăra plănuia să urce până pe vârful Omu, însă mama sa a simțit că ceva nu era în regulă. 

„I-am spus că sunt prăpăstii, că sunt multe lucruri periculoase. I-am zis: ‘Dia, dacă te duci, eu o să stau panicată, dacă nu vei avea semnal în munte?’ Ea mi-a spus să nu mă mai panichez, că nu se va întâmpla nimic”, a spus mama tinerei. Diana va fi înmormântată de familie la Iași. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre