Deşi a trăit doar 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ. Kurt Cobain avea doar 27 de ani când s-a sinucis prin împușcare pe 5 aprilie 1994. Corpul său a fost descoperit abia 3 zile mai târziu, în vila lui din Seattle. La 27 de ani de la moartea sa, FBI a declasificat dosarul lui Kurt Cobain și l-a pus pe internet, pe un site propriu numit „The Vault”, care este practic o arhivă a Biroului Federal de Investigații.
FBI a declasificat dosarul lui Kurt Cobain. În el, o mulțime de scrisori care cereau redeschiderea cazului
Moartea lui Kurt Cobain a mirosit a conspirație pentru unii fani care doreau cu disperare ca Biroul Federal de Investigații să deschidă o anchetă de crimă în ceea ce privește dispariția sa prematură. „Doresc doar să primesc dreptate și pentru alții care l-au iubit pe acest om la fel de mult ca mine. Acest om era Kurt Cobain, aparținând unei formații numite Nirvana, și încă e acceptat drept adevăr că s-a sinucis ”, a scris o persoană către FBI în 2007. „ De atunci au fost descoperite dovezi că a fost ucis și nu s-a sinucis așa cum se credea inițial “.
„Apreciem îngrijorarea dvs. că domnul Cobain ar fi putut fi victima unei omucideri”, a spus un agent într-un răspuns, explicând că FBI nu are jurisdicție pentru a deschide o anchetă pentru crimă. Fanul a cerut FBI-ului să preia cazul susținând ideea că artistul a fost ucis: „mă deranjează cel mai mult pentru că ucigașul său este încă acolo, în libertate”.
Fișierul conține, de asemenea, pagini dintr-un fax din 1997 de la o companie de producție care supraveghează seria de televiziune „Unsolved Mysteries”, a spus Rolling Stone, care a raportat pentru prima dată că dosarul a fost făcut public.
Foto: The Vault, Facebook
Moștenire pe linie paternă. Care e afecțiunea de care suferă fiul lui Dan Capatos
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook