Simona Ionescu / Redactor Șef

FBI, pe urmele fetiței românce dispărute de o lună. Cum au surprins-o camerele de supraveghere

FBI, pe urmele fetiței românce dispărute de o lună. Cum au surprins-o camerele de supraveghere
FBI a făcut publică o ultima înregistrare video cunoscută a fetiței de 11 ani Mădălina Cojocari, dispărută, acum o lună, în timp ce căutările se intensifică. Practic nici nu se știe exact data dispariției, în contextul în care părinții ei nu au anunțat imediat poliția, iar apoi au făcut declarații ambigue.

Căutările pentru Mădălina Cojocari, în vârstă de 11 ani, continuă, FBI catalogând acum dispariția ei drept „cea mai căutată; cazul săptămânii”. Potrivit dosarului de anchetă, mama fetei nu a raportat dispariția fiicei sale pentru că se temea că ar putea începe un conflict între ea și soțul ei.

Miercuri, autoritățile au publicat ultima înregistrare video cunoscută a copilei, realizată în momentul în care aceasta a coborât din autobuzul școlar, pe 21 noiembrie, în jurul orei 17.00. FBI a distribuit înregistrarea video, adăugând că „se caută martori suplimentari din afara familiei pentru a restrânge calendarul exact al momentului în care a dispărut”.

Ancheta privind dispariția Mădălinei Cojocari a început abia pe 15 decembrie, după ce angajații școlii Charlotte-Mecklenburg din Cornelius ( un oraș suburban situat de-a lungul Lacului Norman în nordul comitatului Mecklenburg, Carolina de Nord, Statele Unite) au contactat-o pe mama fetei, Diana, „în mai multe rânduri pentru a se interesa” despre absența acesteia. În cele din urmă, Diana a mers la școală pe 15 și a raportat ofițerului de resurse școlare că fiica ei lipsește de acasă.

FBI anchetează dispariția Mădălinei Cojocari

După ce Departamentul de Poliție din Cornelius a deschis cazul, FBI și SBI s-au alăturat anchetei. La 17 decembrie, atât mama fetei, Diana Cojocari, în vârstă de 37 de ani, cât și tatăl vitreg al acesteia, Christopher Palmiter, în vârstă de 60 de ani, au fost arestați pentru omisiunea de a raporta dispariția unui copil organelor de poliție.

Potrivit fișei de arestare (via Law&Crime), Diana a declarat că fiica ei s-a dus în camera ei pe 23 noiembrie pentru a se culca, înainte de a se certa cu Christopher în aceeași seară. Palmiter ar fi plecat apoi în Michigan pentru a lua anumite obiecte de la familie și în jurul orei 11:30 a doua zi, de Ziua Recunoștinței, Cojocari a mers să verifice dacă fiica ei era plecată la școală.

Ea a spus că a așteptat până pe 26 noiembrie, când soțul ei a venit acasă, pentru a-l întreba dacă știe unde este Madalina. „Christopher a declarat că nu știe și a pus aceeași întrebare în schimb”, este notat în fișă, conform Toofab.com.

Mama fetei dispărute a susținut că a așteptat să raporteze dispariția pentru că „era îngrijorată că ar putea începe un conflict între ea și Christopher”. Bărbatul, pe de altă parte, a spus poliției că nu a văzut-o pe Madalina în ziua în care a plecat în Michigan – și a susținut că ultima dată când a văzut-o a fost cu o săptămână înainte de călătorie. El a mai spus că și-a întrebat soția unde a ascuns copilul, și că ea l-ar fi întrebat același lucru, dar că amândoi au negat că ar fi făcut ceva cu fetița.

Părinții fetei dispărute, arestați și acuzați

Foaia de anchetă reține că timp de trei săptămâni cei doi s-au întrebat unul pe altul unde ar putea fi copilul, însă nu au anunțat dispariția organelor de poliție.  Atât Palmiter, cât și Cojocari au apărut în instanță săptămâna aceasta, statul afirmând că Diana „a împiedicat ancheta” și susținând că și-a raportat dispariția fiicei sale „cu părere de rău”.

Mădălina Cojocari este descrisă ca fiind o fetiță albă, în vârstă de 11 ani, care cântărește aproximativ 90 de kilograme. Ultima dată a fost văzută purtând blugi, pantofi Adidas roz, mov și albi, precum și un tricou și o jachetă albe. Luni, autoritățile au îndemnat localnicii să posteze pe rețelele sociale, pe garduri și în ferestre portretul fetiței, în ideea că cineva ar putea avea informații despre ea. De asemenea, au început să cerceteze un lac din apropiere pe măsură ce au extins zona de căutare a tinerei.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre