Simona Ionescu / Redactor Șef

Femeie căutată de Poliție după ce a provocat un carambol al bicicliștilor la Turul Franței. 50 de cicliști doborâți, 21 de răniți

Femeie căutată de Poliție după ce a provocat un carambol al bicicliștilor la Turul Franței. 50 de cicliști doborâți, 21 de răniți
Întâmplarea cu sfârșit dureros a avut loc sâmbătă, în timpul Turului Franței. O femeie este vinovată de accidentul grav în care 21 de bicicliști au fost răniți.

Poliția franceză caută o femeie din rândul spectatorilor, care a dispărut după ce a văzut de carambol a produs cu pancarta sa, din dorința de a fi văzută la televizor. Ea se uita spre o cameră Tv și zâmbea în timp ce flutura pe marginea drumului o bucată de carton cu un mesaj, prinsă de un băț.

Femeia era cu spatele spre plutonul de bicicliști care venea cu viteză. A ieșit un pas spre șosea, iar pancarta ei s-a agățat de ghidonul germanului Tony Martin care s-a prăbușit. După el au căzut alți vreo 50, șoseaua fiind acoperită de trupurile lor și biciclete. Carambolul a provocat 21 de răniți.

Procurorii din Bretania au deschis o anchetă penală și a dispus căutarea femeii de către Poliție

Un purtător de cuvânt al Jandarmeriei Finistere, citat de Daily Mail, a spus: „Spectatoarea care a provocat acest accident a părăsit locul înainte de sosirea anchetatorilor. Se face totul pentru a fi identificată și găsită. Purta ochelari și era îmbrăcată în blugi albaștri, un pulover cu dungi roșii și albe și o jachetă galbenă cerată.

Acuzația penală adusă de procurori este pentru „încălcarea deliberată a reglementărilor de siguranță și provocarea unor răni care ar putea împiedica pe cineva să lucreze până la trei luni”.

Aceasta este o infracțiune care poate fi condamnată cu până la un an de închisoare și cu o amendă echivalentă cu puțin sub 13.000 de lire sterline.

Accidentul masiv a avut loc în apropierea vârfului dealului Saint-Rivoal din orașul Saint-Cadou, la aproximativ 30 de mile de sfârșitul cursei de 123 de mile.

Organizatorii Turului Franței vor să o dea în judecată pe femeie după ce ea a provocat rănirea a 21 de cicliști, printre care Tony Martin și Jasha Suetterlin.

Un purtător de cuvânt al Organizației Sportive Amaury, organizatorul Turului Franței, a declarat pentru CNN că deja compania a depus o plângere la autorități.

Foto: Daily Mail

Jador e disperat. De ce nu mai face live-uri și nu mai pune poze actuale

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre