Simona Ionescu / Redactor Șef

Femeie declarată moartă, trimisă la pompe funebre. Ce s-a întâmplat după întrece orice imaginație

Femeie declarată moartă, trimisă la pompe funebre. Ce s-a întâmplat după întrece orice imaginație
O femeie declarată moartă și trimisă la pompe funebre a provocat șoc și groază printre angajații pompelor funebre. Ce s-a întâmplat după întrece orice imaginație, căci este halucinant ce au descoperit aceștia în momentul în care o pregăteau pe decedată pentru înmormântare.

Constance Glantz, o pacientă în vârstă de 74 de ani de la un azil de bătrâni din Lincoln, Nebraska, a fost declarată moartă de către angajații casei de bătrâni Mulberry, în cursul dimineții de luni. Nefiind necesară o constatare sau o investigație suplimentară a legistului, trupul femeii a fost trimis la casa de pompe funebre din oraș, pentru a fi pregătit pentru înmormântare. 

Odată ajunsă acolo, un eveniment neașteptat a șocat întregul personal. În momentul în care angajații au început să pregătească corpul femeii pentru ultimul drum, au realizat cu stupoare că aceasta încă respira. 

Angajații de la pompe funebre au constatat că femeia trăia 

Constance, al cărui certificat de deces fusese semnat cu două ore în urmă, încă trăia, astfel că angajații casei de pompe funebre au efectuat manevrele de resuscitare și au sunat la serviciul de urgență american 911. 

Șeriful adjunct din Lincoln a declarat că o anchetă este în curs
Sursa foto: Koln

La fața locului au venit ambulanța, dar și poliția. Până la sosirea echipajului medical de urgență, Constance a primit primul ajutor de la angajații firmei de pompe funebre, apoi a fost dusă la spital. Autoritățile au precizat că familia a fost informată despre starea de fapt, însă nu au făcut precizări suplimentare despre starea bătrânei.

Certificatul de deces a fost anulat, iar o anchetă este în derulare 

Îndată ce s-a constatat că femeia era de fapt vie, certificatul de deces a fost anulat: „În acest moment nu am reușit să constatăm nicio intenție criminală din partea angajaților azilului de bătrâni, dar ancheta este în desfășurare”, a transmis Ben Houchin, de la Biroul Șerifului din Lancaster County, citat de New York Times. 

„Sunt sigur că azilul și toți ceilalți vor analiza ce s-a întâmplat și sunt sigur că vor verifica dacă trebuie create noi protocoale și dacă toate au fost respectate”, a mai transmis Houchin. Din partea lui, acesta a declarat reporterilor că „face asta de 31 de ani și nimic de genul acesta nu a ajuns vreodată până în acest punct.”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre