Femeile care au spus că Brigitte Macron s-a născut bărbat, achitate. Instanța a decis că au avut tot dreptul să facă afirmații

Curtea de Apel din Paris a decis joi că Amandine Roy, o clarvăzătoare de 53 de ani, și Natacha Rey, o bloggeriță în vârstă de 49 de ani, aveau tot dreptul legal să facă afirmațiile controversate conform cărora Brigitte Macron s-a născut bărbat.
Ambele au susținut că au fost supuse unor „intimidări din partea autorităților”, în timp ce „membri ultra-protejați” ai elitei pariziene ar fi încercat să mușamalizeze un „secret de stat”.
Avocații lui Brigitte Macron au transmis că aceasta este„devastată” de decizie și că vor duce cazul la Curtea de Casație a Franței.
În decembrie 2021, Roy și Rey au apărut într-un videoclip de patru ore pe YouTube, unde au afirmat că Brigitte Macron ar fi fost de fapt un băiat numit Jean-Michel Trogneux, născut în 1953 – numele real al fratelui ei. Ele au mai susținut că primul soț al lui Brigitte, Andre-Louis Auziere, nu ar fi existat niciodată.
Inițial, un judecător din Lisieux le-a amendat cu echivalentul a 1.700 de lire fiecare pentru calomnie. În apel, amenzile au fost reduse – Roy a trebuit să plătească doar 850 de lire, iar Rey – 400. Acum, în urma deciziei Curții de Apel, nu vor mai plăti nimic și pot repeta afirmațiile.
Judecătorii au stabilit că cele 18 pasaje analizate din videoclip„nu constituie defăimare”, ci reprezintă exprimarea unei opinii „de bună-credință”.
Între timp, Brigitte Macron se află sub atacuri din ce în ce mai intense, inclusiv din partea influencerei americane Candace Owens și în urma apariției cărții „Becoming Brigitte”, care alimentează teorii ale conspirației.
În paralel, patru bărbați urmează să fie judecați pentru hărțuire cibernetică, după ce au comparat-o pe Prima Doamnă cu un abuzator de copii.
Brigitte Macron, deși vizibil afectată de moartea surorii sale în vârstă de 93 de ani, și-a continuat vizita de stat în Marea Britanie alături de soțul ei, Emmanuel Macron.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook