Simona Ionescu / Redactor Șef

Fenomen straniu în Marea Britanie. Pub-urile devin istorie

Fenomen straniu în Marea Britanie. Pub-urile devin istorie
Pub-urile din Marea Britanie sunt pe linie moartă. În fiecare săptămână, în jur de 29 de locații se închid și se transformă în magazine de bricolaj, supermarket-uri, restaurante de tip takeaway și moschei.

Criza barurilor în Marea Britanie a atins cote alarmante. În jur de 29 de locații de închid săptămânal, acestea fiind transformate în cu totul altceva.

Din 24 de baruri au rămas doar patru

Potrivit Campaign for Real Ale (CAMRA), nenumărate pub-uri se închid în fiecare săptămână din cauza costurilor ridicate ale energiei și a faptului că pariorii au mai puțini bani disponibili, ceea ce devastează zonele locale.  În Dymchurch, Kent, de exemplu, localnicii s-au confruntat odată cu perspectiva de a-și pierde toate cele trei baruri și nu sunt optimiști în privința viitorului. În timp ce în Țara Galilor, de-a lungul faimoasei Milles Mumbles Mile, care se mândrea cândva cu 24 de baruri diferite, are acum doar patru.

Șapte localuri din 25 cât au fost odinioară

Orașul de coastă Emsworth, Hampshire, este situat între Portsmouth și Chichester. În Evul Mediu, Emsworth a fost un port aglomerat, importând vin pentru clasele nobile. Mai târziu, localnicii au folosit energia mareelor pentru a măcina făină, iar zona a devenit cunoscută pentru bancurile de stridii, construcția de bărci, fabricarea de frânghii și fabricarea berii.

Acolo unde se afla fostul pub Chequers din Bristol, acum se ascunde un Co-Op

Pe vremuri, se mândrea cu hanuri, taverne și berării, inclusiv un han pentru antrenori care a deservit orașul timp de peste 300 de ani. În anii 1870, în oraș existau aproximativ 25 de localuri dedicate vânzării de băuturi. În prezent, au mai rămas doar șapte localuri publice. Iar unul dintre legendarele circuite ale puburilor din Marea Britanie, care odată se mândrea cu 24 de localuri diferite, s-a redus la doar patru.

772 de pub-uri au fost închise definitiv sau temporar între ianuarie și iunie anul trecut

Celebrul Mumbles Mile din Swansea a fost un succes pentru petrecerile de burlaci și burlaci și un ritual de trecere pentru studenții de la universitatea din oraș. Însă majoritatea puburilor de pe Mumbles Mile s-au închis acum. Victime ale Covid, ale crizei economice și ale concurenței din partea celeilalte zone de băutură infame din Swansea, Wind Street.

Celebrul Mumbles Mile din Swansea a fost un succes pentru petrecerile de burlaci și burlaci și un ritual de trecere pentru studenții de la universitatea din oraș. Pe această stradă se aflau puburile The Prince of Wales și The Antelope

Din păcate, cifrele sumbre la nivel național arată că aceste două locuri sunt departe de a fi cazuri izolate: 772 de pub-uri au fost închise definitiv sau temporar între ianuarie și iunie anul trecut. Închiderile pe termen lung aproape că s-au dublat, fiind raportate 500 anul trecut, față de 251 în 2021.

Oraș fantomă

Numărul de pub-uri din Marea Britanie a scăzut dramatic în ultimele decenii, în unele locuri două baruri din zece fiind închise definitiv. Locuitorii din Dymchurch, un sat liniștit de la malul mării din Kent, spun că în câțiva ani vor trăi într-un „oraș fantomă”, dacă pub-urile lor nu vor supraviețui.

Aceștia s-au temut că vor fi lăsați în paragină anul trecut, când trei dintre barurile sale au fost scoase la vânzare, iar singurul local rămas este deschis doar în weekend. The City of London, The Ocean Inn și The Ship Inn au fost scoase pe piață în același timp, lăsând locuitorilor doar două opțiuni: micro pub-ul The Hidden Treasure, care este deschis doar de vineri până duminică, și localul Royal British Legion, care este deschis doar pentru membri.

Barul The Antelope. Sursă foto: Daily mail

Aceasta a venit în timp ce industria ospitalității încă își revenea după efectele Covid. De atunci, două dintre cele trei pub-uri au fost preluate de noi proprietari și toate trei sunt din nou deschise. Dar localnicii nu sunt optimiști în ceea ce privește viitorul industriei.

„Covid a ruinat industria pub-urilor cu adevărat. Totul este din cauza loviturilor cauzate de Covid”

Locuitorii spun că „prețurile berii continuă să crească și să crească, iar oamenii nu-și mai pot permite. Toată lumea tinde să stea mai mult în casă pentru că este mai ieftin. Poți lua șase cutii de bere la magazin cu mai puțin decât o halbă în pub. Apreciez că și costurile de funcționare a barurilor sunt din ce în ce mai mari, iar acest lucru se răsfrânge asupra clienților. (…) Covid a ruinat industria pub-urilor cu adevărat. Totul este din cauza loviturilor cauzate de Covid”.

Sursă foto: greatbritishmag.co.uk

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre