Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiica eroului de la Sevilla, Helmut Duckadam, și-a dedicat și ea viața românilor, însă a vrut să păstreze gestul ei secret. Exclusiv

Fiica eroului de la Sevilla, Helmut Duckadam, și-a dedicat și ea viața românilor, însă a vrut să păstreze gestul ei secret. Exclusiv
A intrat în Cartea Recordurilor, iar acum, la 61 de ani, eroul de la Sevilla, le spune fanilor lucruri mai puțin știute despre el.

S-a retras din lumea fotbalului la doar 27 de ani, dar a rămas pentru totdeauna în sufletul românilor. Helmut Duckadam face declarații șocante, iar Rețete și Vedete vă aduce și o informație necunoscută până acum.

Viața lui Brigitte Duckadam s-a schimbat radical după ce ”Eroul de la Sevilla” a câștigat ”Loteria vizelor”.  Fiica celebrului Helmuth Duckadam s-a măritat în SUA, a devenit mamă în 2018 și… s-a angajat la Consulatul General al României la Chicago.

Brigitte, alături de soțul ei, cu puțin timp înainte să nască, în 2018

Din această poziție, ea îi ajută pe conaționalii noștri în problemele pe care le întâlnesc în America și se spune despre ea că e unul dintre cei mai implicați angajați ai instituției.

Eroul de la Sevilla, Helmut Duckadam, povestește despre momentul care l-a marcat. „Eram gospodina familiei…”

Invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, show moderat de Ovidiu Ioanițoaia, Helmut Duckadam a vorbit despre perioada în care a locuit în SUA, dar și despre momentul în care a fost obligat să se retragă din cauza unor probleme de sănătate. “A fost un ghinion mare pentru că am avut o operație grea.

Eu nici nu mai aveam dreptul să lucrez în Poliția de Frontieră. Am fost șapte ani în cadrul Poliției chiar la Nădlac, cu o aprobare specială. Cu acel anevrism, nu prea mai puteam să lucrez”, a mărturisit fostul mare sportiv.

„Am făcut o mare greșeală”

Pentru că nu mai putut lucra la Poliția de Frontieră a cedat rugăminților primei soții și a plecat în America, alături de fiica sa. A crezut că acolo viața lor va fi o întorsătură neașteptată, dar s-a lovit de o mare problemă: lipsa banilor. În acea perioadă a muncit doar fosta sa parteneră de viață și fiica, el fiind obligat să se transforme într-o… gospodină.

“Nu mai voiam neapărat să plec în America, dar fosta soție a insistat foarte mult. A insistat pentru copii, ca să aibă un alt viitor. Am cedat până la urmă. Am plecat…. Am primit green-card-ul după cinci zile, dar am făcut o mare greșeală.

„Mergeam în fiecare zi la magazine, la cumpărături, îi duceam cu mașina…”

Așa cum fac toți românii, care-și doresc să aibă proprietăți. Repede am cumpărat o casă, dar nu mi-am găsit serviciu, din care să fac bani. Ce puteam să fac acolo? Limba n-o stăpâneam sută la sută, cetățean nu eram ca să pot să merg în security și să pot să port armă. Muncea soția pe un salariu foarte mic și fetița la fel. Eu nu am putut să mă obișnuiesc…

Mergeam în fiecare zi la magazine, la cumpărături, îi duceam cu mașina… Eram gospodina familiei. Probabil că dacă rămâneam acolo mă făceam grădinar, aia îmi place”, a spus vedeta. A rezistat trei ani, apoi s-a întors acasă. „Nu era stilul meu să stau pe banii soției”, s-a destăinuit marele sportiv.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre