Prăjitura „Dinte de negru”, desertul pe care orice gospodină trebuie să-l încerce în această vară

Prăjitura „Dinte de negru”, desertul pe care orice gospodină trebuie să-l încerce în această vară
Aveți musafiri și trebuie să faceți un desert cu totul și cu totul deosebit? Ce spuneți de un... dinte de negru? E pur și simplu fantastic.

Sună amuzant, dar are un gust pe care nimeni nu o să-l uite niciodată. Iată cât de repede se prepară prăjitura dinte de negru.

Prăjitura dinte de negru, desertul pe care orice gospodină trebuie să-l încerce în această vară

Este un desert încântător, care va satisface, cu siguranță, toate gusturile. Pentru a pregăti o asemenea prăjitură aveți nevoie în primul rând de blat, pentru care aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g făină, 200 g zahăr, 4 gălbenușuri, 250 g unt, o jumătate de cană cu lapte, 3 linguri cu cacao, un pliculeț cu zahăr vanilat, un pliculeț cu praf de copt.

Pentru bezea vă sunt necesare 4 albușui, 200 g zahăr, puțină sare. Siropul îl faceți din 3 linguri cu apă, 2 linguri cu zahăr și 1 lingură cu cacao.

Mod de preparare

Pentru început, mixați untul cu zahărul, până ce se vor topi cristalele. Adăugați apoi cele patru gălbenușuri, laptele la temperatura camerei, zahărul vanilat, cacaua și făina, dar și praful de copt.

Amestecați totul foarte bine și turnați într-o tavă tapetată cu o hârtie de copt sau unsă cu ulei și presărată cu făină. Se lasă la cuptor în jur de 50 de minute. Se testează blatul cu o scobitoare. Puneți la răcit și pregătiți bezeaua. Se bat albușurile tare cu puțină sare și se adaugă treptat zahărul. Se continuă până când se dizolvă cristalele de zahăr și se pune bezeaua la bain-marie. Amestecați până se leagă compoziția și lăsați la răcit.

Desertul se asamblează folosind blat, bezea și sirop

Pregătiți acum siropul punând la fiert ingredientele într-un ibric. Se lasă până se topește zahărul. Întindeți bezeaua peste blat, folosind o spatulă sau un cuțit cu lama mai groasă, apoi stropiți cu sirop. Faceți apoi moțuri folosind o furculiță. Lăsați puțin la rece și savurați un desert cu adevărat incredibil.

Sursă foto: alinacuisine