Simona Ionescu / Redactor Șef

Florin Piersic a fost dus la cel mai bun spital de ortopedie din țară. Ce se întâmplă acum cu marele actor

Florin Piersic a fost dus la cel mai bun spital de ortopedie din țară. Ce se întâmplă acum cu marele actor
Actorul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Foișor din București, considerat cel mai bun spital de ortopedie din țară. Alături de actor se află o asistentă desemnată de familie să-l însoțească și un medic de la Balș.

Pentru ca sursa de infecție de la genunchi să fie îndepărtată cât mai repede, Florin Piersic a fost dus la Spitalul Foișor din București, unde va fi scoasă proteza de genunchi.

În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi.

Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”, a declarat as. univ. dr. Şerban Dragosloveanu, managerul interimar al Spitalului Foişor.

„Orice intervenție ortopedică nu poate fi lipsită de riscuri”

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș” a mărturisit că Florin Piersic va rămâne internat la Spitalul Foișor atât timp cât va fi nevoie. „Se poate întoarce la Institutul Matei Balș și probabil așa se va întâmpla, în funcție de evoluție”, a afirmat acesta. Adrian Marinescu a adăugat că starea actorului este stabilă, dar că este vorba despre un pacient „vulnerabil, fragil, prin vârstă și prin bolile cronice. Orice intervenție ortopedică nu poate fi lipsită de riscuri”.

Florin Piersic ar fi făcut infecție de la o branulă montată acasă

Florin Piersic, transferat la Spitalul Foișor

Conform unor surse citate de Antena 3 CNN, celebrul actor ar fi ajuns la spital cu infecție puternică cu Stafilococ auriu, care e posibil să fi instalat din cauza unei branule care a fost montată acasă. Sursele spun că maestrul ar fi avut branula timp de o săptămână și ar fi fost necesară pentru perfuzii. Iar un astfel de dispozitiv trebuia să fie scos după cel mult trei zile.

„Probabil, nu se știe exact punctul de plecare”

Despre posibilitatea ca infecția să se fi produs din cauza unei branule, a vorbit și prof. dr. Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii Cluj-Napoca. „Este o situație destul de severă, pentru sănătatea lui, este gravă, da. Poate să îi pună viața în pericol? Da. (…) Dânsul a ajuns la Spitalul Militar în urma unei infecții pe care a contractat-o de la o, probabil de la o perfuzie, de la o branulă pusă dânsului cu câteva zile înainte. Probabil, nu se știe exact punctul de plecare”, a relatat specialistul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre