Simona Ionescu / Redactor Șef

Concurentul Eurovision 2023, acuzat că trage sfori pentru înlăturarea unui celebru jurnalist de la TVR. Ploaie de injurii și amenințări

Concurentul Eurovision 2023, acuzat că trage sfori pentru înlăturarea unui celebru jurnalist de la TVR. Ploaie de injurii și amenințări
România nu a participat anul acesta la tradiționalul concurs muzical Eurovision și sunt încă destui care comentează pe marginea eșecului de anul trecut. Totuși subiectul competiției europene de cântece a fost adus în prim-plan, la Televiziunea Română.

TVR se confruntă cu un nou scandal pe tema Eurovision, iar cel care l-a declanșat este un jurnalist celebru, Dorin Chioțea. Acesta îl acuză pe fostul concurent Theodor Andrei că trage sfori pentru înlăturarea sa de la TVR. Pe rețelele sociale curge cu amenințări și injurii.

Totul a pornit de la o postare a lui Dorin Chioțea, de acum cinci zile. „Anul trecut pe vremea asta niște mahări posedați de vocația eșecului făceau România de râs la Eurovision trimițându-l pe tristul ăsta ciudat să ne reprezinte cu o melodie infectă. Rezultatul: cea mai proastă clasare posibilă, caz unic în istoria concursului, ZERO puncte din prima!”, scria atunci Chioțea. Ulterior a postat și videoclipul melodiei cu care s-a prezentat România la Eurovision 2023.  

Theodor Andrei este artistul care a reprezentat România la Eurovision 2023 (Facebook)

Așa cum relatam în Rețete și vedete acum un an, înainte de finala de atunci, un juriu format din celebrități din Norvegia a analizat prestațiile artiștilor intrați în competiție. Despre participarea României nu s-a vorbit în cei mai plăcuți termeni. Piesa care a reprezentat țara noastră a fost considerată cea mai slabă, terminând pe locul 36, ultimul, de altfel din clasament. Ea a fost aspru criticată.


Unul din jurați a pus exemplar punctul pe i: „Un show de striptease cu un tip îmbrăcat în Beetlejuice. Apoi mai sunt… cele două doamne care arată a dansatoare de striptease. Cei doi băieți care nu au fost niciodată la dans. Doar merg pe scenă. Total fără sens”. Una dintre cele două dansatoare care au făcut parte din show-ul de  la selecția națională era prezentată, atunci, drept studentă la UNATC și iubita artistului care acum se îmbracă în rochiță.

Fostul concurent Eurovision, Theodor Andrei, acuzat că trage sfori pentru înlăturarea lui Chioțea

Marți, Dorin Chioțea a dat de înțeles că l-a supărat foarte așa de tare pe artistul Theodor Andrei încât acesta ar încerca să determine conducerea televiziunii naționale să îl înlăture pe jurnalist. Acesta mai postat o fotografie cu cântărețul îmbrăcat în aceeași rochiță scurtă, pozând în timp ce trage de decolteu.

Theodor Andrei (Facebook)
Jurnalistul Dorin Chioțea a postat fotografia cu Theodor Andrei (Facebook)

„Dl Theodor Andrei mă amenință voalat că mă dă afară din TVR după ce v-am amintit zilele trecute că a făcut țara de râs la Eurovision 2023. Îi înțeleg orgoliul de mare muzician cu zero puncte”, a notat jurnalistul în postarea sa.

Dorin Chioțea este un jurnalist celebru și cu vechime în presa scrisă și în televiziune (Facebook)

Cum era de așteptat postările jurnalistului TVR nu au rămas fără ecouri. Sute de oameni au intervenit în comentarii. Cei mai mulți nu văd deloc cu ochi buni prezența cântărețului. Fostul reprezentant al României la ediția de anul trecut a Eurovision a reacționat imediat. Supărat că i se contestă talentul, a invitat jurnalistul la o dezbatere.

Cântărețul Theodor Andrei ar vrea o dezbatere publică cu jurnalistul care îi contestă talentul muzical (Facebook)

„Dl. Chiotea, (…)  propun să avem o dezbatere live, față în față, în care eu să ascult de un jurnalist cu experiență dar care nu poate înțelege o postare simpla, cu subiect și predicat iar dumneavoastră să ascultați un biet artist, un 0 barat pe care tot televiziunea dumneavoastră l-a promovat (…)”, i-a scris tânărul. Acesta a explicat ulterior că jurnalistul ar fi șters „comentările care vă contraziceau”.

Sute de oameni și jurnaliști și-au spus părerea pe marginea scandalului

Dorin Chiotea are replici tranșante: nu vrea să stea la discuții. „Theodor, nu înțeleg de unde până unde îți datorez o dezbatere. Eu ascult muzică fără să fiu expert și mai emit păreri de spectator. Îți repet, în opinia mea ești praf, mi-ai zgâriat grav timpanul și retina anul trecut și, bântuit de amintiri cu ocazia caricaturii de Eurovision 2024, am postat ceva despre tine. Trăim într-o țară unde libertatea cuvântului e garantată de Constituție. Ești persoană publică, dragul meu. De o persona publică se mai și râde. Învață asta, asumă-ți-o până o să devii zeu”, i-a transmis jurnalistul tânărului artist.

Schimb de replici între Dorin Chioțea și Theodor Andrei (Facebook)

„Discuția asta a depășit nivelul de penibil pe care îl pot accepta”, a concluzionat Theodor Andrei.

Majoritatea celor 200 de comentarii ale cititorilor au avut fost foarte dure la adresa concurentului din 2023 și a prestației sale la Eurovision, atât muzicale cât și ca ținută.

În scandal s-au băgat și mai mulți jurnaliști care au comentat. Dar printre ei a fost și cântărețul Florin Ristei, care a luat apărarea concurentului, considerându-l un tânăr la început de drum, care merită promovat tocmai pentru că are această pasiune, muzica.

Florin Ristei a decis să sară în apărarea cântărețului (Facebook)

„Cu tot respectul, sunteți penibil. Bănuiesc că aveți o super satisfacție când loviți aiurea într-un adolescent care are o pasiune frumoasă, așa-i?. Mă întreb cum ați reacționa dacă ați vedea astfel de postări și despre copiii dvs.”, a scris Ristei, sărind în apărarea lui Theodor Andrei.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre