Simona Ionescu / Redactor Șef

Fostul rocker al „cârcotașilor” îl face praf pe Tudor Chirilă. „Un adolescent arogant de 49 de ani care se minte pe sine”

Fostul rocker al „cârcotașilor” îl face praf pe Tudor Chirilă. „Un adolescent arogant de 49 de ani care se minte pe sine”
La finele săptămânii trecute, Tudor Chirilă, unul din artiștii autohtoni care, de ani buni, e foarte activ civic și implicat, a făcut scandal la inaugurarea monumentului dedicat Monicăi Lovinescu și lui Virgil Iaru. El a intervenit peste discursul ministrului Culturii, Raluca Turcan, strigând, revoltat. Acum e aspru criticat ca muzician.

În timp ce Tudor Chirilă a ajuns să ia atitudine, public, în legătură cu tot ce el consideră că nu este în regulă, sunt unii care au sesizat că din punct de vedere muzical a ajuns să dea destul de des rateuri și melodiile nu îi  ies pe măsura așteptărilor de la un mare artist, cum e considerat. Fostul rocker al Cronicii cârcotașilor îl face praf pe Tudor Chirilă, lovindu-l unde-l doare mai tare, la veleitățile muzicale. Așa, ca de la muzician la muzician.

Fostul rocker al „cârcotașilor” îl face praf pe Tudor Chirilă

Marius Popa a făcut o postare pe rețelele sociale în care punctează ce nu este în regulă cu Tudor Chirilă. Totul a pornit de la un clip în care acesta face un duet, la Vocea României. Artistul a dat rateu după rateu, și nu trebuie să fii în branșă ca să sesizezi.

Marius Popa, solistul care a cântat cu Jukebox, se ia tare de Tudor Chirilă și îi spune în față că e arogant și că și-a pierdut vocea grav (Sursa foto: Instagram)

„După atâția ani de cântat să nu controlezi vibrato-ul, diafragma, înălțimea notelor, emisia… este foarte greșit, cu atât mai mult cu cât te afli în poziția de „mentor” într-o competiție în care „vocea contează”. O să trec peste derapajele pe care le-a tot avut pe parcursul emisiunii Vocea României, lovind în cei care cântă coveruri deși, paradoxal, la VR se cântă 99% coveruri. În fine.

Mi-ar plăcea să îl văd ieșind public cu o declarație de genul „da, bă, am cântat prost. Aia e. Se mai întâmplă” sau „da, bă, sunt în juriu nu pentru că am mari calități de muzician sau de mentor ci pentru că am carismă și fler”. Mi-ar mai plăcea ca cei din industrie, care îl tot ridică în slăvi și îl filmează pe la studiouri din UK unde s-a dus să înregistreze pentru că își permite, să mai înghită în sec înainte de a-l mai ridica pe piedestal și să se mai uite o dată la filmulețul ăsta unde, sincer, mi s-a făcut milă. Cu atât mai mult cu cât, atunci când începe să cânte „eleva” lui, se face lumină”, a scris Marius Popa în postarea sa.

„Un adolescent arogant de 49 de ani care se minte pe sine”

Fostul rocker care apărea în Cronica Cârcorașilor  e clar foarte nervos – i-a pus etichetă lui Tudor Chirilă. Nu îl consideră mai departe de un aspirant. Și un personaj plin de frustrări, care nu își asumă vârsta și nici pierderea capacităților artistice. „Într-o lume atât de debusolată, cu atât de puține repere, Chirilă rămâne doar un wannabe care, dacă ar fi mai modest și mai blând, ar avea respectul meu etern. Bine, nu că ar conta respectul meu, că nu sunt vreun mare artist.

@adrian.daniel37Alexandra Căpitănescu și Tudor Chirilă♬ Welcome To The Jungle – Live – Alexandra Căpitănescu & Vocea României


Mai ascult și eu muzică din când în când și mai pot face diferența dintre un muzician și un farsor. Pentru mine, Chirilă rămâne un adolescent arogant de 49 de ani care se minte pe sine ca să se poată bate cu pumnul în piept pentru ca mai apoi să poată dormi liniștit noaptea. Și mai cred că ar putea face treabă bună dacă chiar s-ar apuca serios de studiu pentru că se aude că e încă la nivelul la care încă mai crede că poate compensa lipsa studiului cu calități native. Nu poate”, a mai notat Marius Popa.

După 20 de ani de cântat pop & rock, la 40 de ani, Marius Popa, solistul care a cântat cu Jukebox, Latin Express, Spin, Foișorul de Foc și Popas Band, a devenit student la Conservator.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre