De la ceasuri, la mașini și bunuri imobile, tot ce au reușit frații Tate să strângă până acum s-a dus pe apa sâmbetei. Și viitorul nu sună deloc bine.
Potrivit Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, a trecut în administrarea instituției de la frații Tate bunuri în valoare de aproape 3.700.000 de euro. „Pe parcursul săptămânii curente, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), din dispoziția procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, a preluat în administrare 29 de bunuri mobile (autovehicule şi ceasuri de lux).
Precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari SUA. Valoarea totală a bunurilor şi a sumelor de bani preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 Euro)”, a transmis sâmbătă ANABI printr-un comunicat de presă.
La începutul lunii, procurorii au ridicat 15 mașini și 10 case
Frații Tate s-au chinuit mult să scape se sechestrul pus pe averea lor, însă Tribunalul București nu a fost de acord. În consecință, la începutul lunii procurorii au decis să le fie ridicați bolizii de lux, dar și zece imobile, case și terenuri deținute în România.
În toată perioada cât va dura ancheta și procesul, mașinile vor fi depozitate în curtea inspectoratului județean de poliție. În funcție de rezultatul procesului, cei doi frați vor primi mașinile înapoi sau acestea vor fi vândute.
Ce mașini au avut frații Tate
E vorba de un Bugatti Chiron de 3,48 milioane de euro, un Rolls Royce Wraith de 360.000 de EURO, două Ferarri de peste o jumătate de milion de EURO, un McLaren 765LT în valoare de 360.000 euro și un Porsche GT Street de 300.000 de euro.
”În situația în care există pretenții civile din partea persoanelor vătămate ce vor fi exprimate în cadrul dosarului penal și dacă vom avea de-a face cu o hotărâre de condamnare, este pentru îndestularea acestor pretenții. Iar de pe altă parte, dacă vom avea de-a face cu pronunțarea unei soluții de condamnare pentru infracțiuni din care s-ar fi obținut venituri ilicite, ar face obiectul confiscării speciale”, se arată în comunicatul poliției.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook