În contextul în care multe boli se răspândesc prin salivă sau expirație, iar unele pot fi așa de periculoase încât pot duce la un nou lockdown, autoritățile din Japonia sunt în stare de altă față de cea mai nouă „distracție” din rândul tinerilor din această țară. Tinerii își întind saliva pe mâncareaaltora, în localuri.
Un nou lockdown cauzat de o epidemie ar pune la pământ economiile lumii deja fragilitate după COVID-19, sistemele medicale ar intra, din nou în colaps, și, în cel mai sinistru scenariu, s-ar ajunge din nou în ipostaza în care medicii ar fi obligați să decidă pe cine salvează și pe cine nu.
Japonezii se distrează ca proștii
Ultima găselniță a unor tineri din Japonia e să își împrăștie saliva pe mâncare altora. Clipuri cu unii făcând acest lucru au devenit virale. Unii ling sushi-urile pregătite pentru alți clienți, alții beau sos direct din sticlă, apoi închid capacul frumos la loc. Inconștiență sau prostie? Mai degrabă a doua variantă.
Tinerii fac farse dezgustătoare în restaurantele japoneze kaitenzushi, restaurante cu benzi transportoare care îți livrează sushi la masă. Unul dintre farsori își pune saliva pe niște pește, alții au mâncat sushi-ul altor clienți, sau au întins sos iute wasabi pe rulourile care treceau pe lângă ei. Alții au folosit o lingură comună pentru a mânca o gură de praf de ceai verde.
Videoclipurile au devenit virale pe rețelele de socializare japoneze, provocând valuri de indignare și dezgust din partea clienților restaurantelor care și-au dat seama că, fără să știe, au fost expuși schimbului de salivă cu alte persoane. Ca răspuns las această practică, unele restaurante de sushi au depus plângeri la poliție și cer prinderea făptașilor și daune din partea lor. Marele lanț de restaurante de sushi Sushiro ia în considerare atât acțiuni penale, cât și civile față de tinerii care își întind umorile pe mâncarea clienților.
Sursa foto / video: TikTok, Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook