Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai bun prieten te așteaptă să-l iei acasă în acest weekend. O să-ți însenineze viața

Cel mai bun prieten te așteaptă să-l iei acasă în acest weekend. O să-ți însenineze viața
Sunt atâtea lucruri pe care nu le știți despre câini. După ce veți citi textul ce urmează, poate vă veți gândi serios cât de important ar fi să vă completați familia c u un patruped.

Știați că mângâierea unui căţel vă poate îmbunătăți circulaţia sangvină şi ritmul cardiac? Totodată, mișcarea pe care o faceți zilnic, atunci când ieșiți la plimbare cu blănoșii, este benefică pentru sănătate. Da, este adevărat! Nu doar starea de spirit se schimbă în bine, odată cu apariția unui cățel în familie, ci și starea de sănătate.

Lista avantajelor deținerii unui câine ca animal de companie

Deși implică un angajament pe termen lung, există nenumărate beneficii în a deține un câine.

  • Îţi schimbă starea de spirit în bine. Oricât de proastă ţi-ar fi ziua, când ajungi acasă prietenul tău patruped se bucură – fruntea se destinde şi te relaxezi. Animalele ne calmează, crescând nivelul de serotonină, responsabilă cu plăcerea și liniștea.
  • Te face mai sociabil. Câinele reprezintă un spărgător de gheață și este foarte bun psiholog, simţind firea unui om. El interacționează cu alţi câini şi cu oamenii din jur.
  • Te obligă să faci mişcare. Te forțează să ieşi la plimbare chiar dacă nu ai cea mai bună stare de spirit. Este ca un antrenor personal care te motivează.
  • Te ajută să trăieşti mai mult. Mișcarea scade colesterolul şi tensiunea arterială și reduce stresul.
  • Te face să te simţi în siguranţă. Chiar și cel mai mic câine poate fi descurajant pentru posibili intruși, deoarece lătratul lor sperie şi distrage atenţia.
  • Înlătură singurătatea. Câinii sunt loiali şi receptivi la stările omului.
  • Te vor face un om mai bun. Dreptul de proprietate asupra animalelor de companie este un angajament mare și necesită responsabilitate, altruism și răbdare.

Urmează un prim târg de adopții canine

Dacă nu aveți un cățel și vreți să adoptați unul, tot ce aveți de făcut este  să veniți la târgurile organizate de ASPA sau direct la unul dintre cele 3 centre de adopții – ASPA Pallady, ASPA Bragadiru și ASPA Mihailești. Sute de căței așteaptă să fie luați acasă.   Următorul târg de adopții, cel mai mare din această vară, va avea loc sâmbătă, 20 august, în intervalul orar 11:00 – 20:00, la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești din Mogoșoaia.

Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti din Mogoşoaia găzduieşte sâmbătă, 20 august, în intervalul orar 11:00 – 20:00, unul dintre cele mai mari târguri de adopţii canine organizate de ASPA. La eveniment, vor putea fi adoptaţi căţei din adăposturile ASPA şi pisici de la Asociaţia TNR Capturare Sterilizare Eliberare, transmite Rador.   Toate animalele propuse pentru adopţie sunt microcipate, deparazitate intern şi extern, vaccinate, iar adulţii sunt şi sterilizaţi. La eveniment, vor participa şi voluntarii Proedus, iar printre sponsori se numără Maxi Pet România, Pedigree Romania, Starbucks, Zen Pet Club şi Petradar.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre