Simona Ionescu / Redactor Șef

Ileana Stana Ionescu a fost felicitată de la distanță. A împlinit 84 de ani

Ileana Stana Ionescu a fost felicitată de la distanță. A împlinit 84 de ani
Marea doamnă a teatrului românesc Ileana Stana Ionescu a primit mii de urări de la prieteni dragi și admiratori. Actrița a împlinit 84 de ani și a petrecut cu soțul ei, retrași în casa lor din Pipera. Margareta Pâslaru și alți prieteni dragi i-au fost aproape de la distanță.

Una dintre cele mai iubite actrițe din România, Ileana Stana Ionescu, a ajuns la respectabila vârstă de 84 de ani, pe 14 septembrie. S-a retras din viața publică și își petrece zile liniștite în casa in Pipera, împreună cu soțul ei, Andrei Ionescu (90 de ani).

Ileana Stana Ionescu a fost felicitată de la distanță. A împlinit 84 de ani

Mii de admiratori și prieteni dragi au felicitat-o de ziua ei pe Marea doamnă a teatrului românesc Ileana Stana Ionescu. Printre primii care au ținut să îi ureze ”La mulți ani!” a fost altă îndrăgită artistă, Margareta Pâslaru.

Din pricina pandemiei de COVID-19, actrița și soțul ei sunt foarte prudenți.

Soţul artistei, Andrei Ionescu (92 de ani), a povestit cum se desfășoară viața lor. Având în vedere ceea ce se întâmplă la nivel mondial, pandemia de coronavirus, cei doi părinți sunt dispuși să mai aștepte până când își vor revedea fiul.

„Şi fiului nostru i-am spus să stea acolo, în Vestul Statelor Unite ale Americii, unde este medic, să nu vină în ţară, că nu-i de joacă. Acolo au tot felul de probleme cu costumele acelea, cu incendiile de vegetaţii şi cu cei care au astm. Avem un nepot de 10 ani, Alexandru Luca. Ne vom vedea noi la un moment dat”, a mai spus Andrei Ionescu.

Cei doi au un băiat, Andrei Manuel, care este medic și locuieşte în America. Actriţa a suferit atunci când fiul ei a părăsit ţara, dar a înţeles că așa e mai bine pentru el. Tânărul i-a făcut pe cei doi actori bunicii unui puști foarte simpatic, Alexandru Luca.

„Stăm liniştiţi în vila din Pipera şi nu am prea mai ieşit. Norocul nostru că stăm la curte şi avem pomi fructiferi, am un păr cu 7 fructe, un măr, cu un singur fruct, şi un lămâi. Câteodată le mai număr, când n-am ce face. Avem o doamnă care ne ajută, stă cu noi, se ocupă de gătit şi de curăţenie, iar un nepot ne face cumpărăturile, ni le lasă la poartă. Avem un dispozitiv de dezinfectat toate produsele”, a afirmat Andrei Ionescu, conform click.ro.

Tot din cauza pandemiei, actrița a evitat să se întâlnească cu foștii colegi de la Teatrul Național care au dorit să o viziteze. A primit vizita, totuși, a unor prieteni apropiați, actrița Monica Davidescu și soțul acesteia, Aurelian Temișan și şi Ileana Cernat cu soţul.

De ce s-a retras Ileana Stana Ionescu

Marea doamnă a teatrului românesc a mărturisit că nu mai are energia de a face ce a iubit mai mult pe lumea asta – puterea de a juca. Anul trecut, chiar înainte de a-și anunța oficial retragerea, a câștigat un premiu Gopo. Acum, artista duce o viață liniștită alături de soțul ei, Andrei Ionescu, cu care trăiește o frumoasă poveste de dragoste de peste 60 de ani.

Ileana Stana Ionescu și-a cunoscut viitorul soț la Reşita, unde tânăra actriţă interpreta primul rol al carierei, în spectacolul „Şcoala femeilor“. Andrei Ionescu îi era coleg de distribuţie. A fost dragoste care a crescut în timp. „Eu eram amoreza, el amorezul şi uite aşa a început, pe loc, povestea noastră de iubire. M-am îndrăgostit de soţul meu de la început. Chiar în piesa în care am jucat. Eu sunt o fire pătimaşă, explozivă, agitată, în timp ce el este foarte liniştit, calm. Probabil de aici şi legătura noastră foarte puternică!“, a povestit actriţa într-un interviu mai vechi.

Ileana Stana Ionescu, biografia

Cunoscuta actriță are o carieră de excepție. A fost prezentă pe scenă timp de 63 de ani, iar în timpul ăsta a avut peste 300 de roluri în filme, piese de teatru și seriale televizate.

S-a născut pe 14 septembrie 1936, în localitatea Brad, județul Hunedoara. A debutat ca actriță la vârsta de 19 ani. Din anul 1965, a lucrat la Teatrul Național București, după ce  fost remarcată de Radu Beligan.

În legislatura 2000-2004, Ileana Stana Ionescu  a fost deputat, ca reprezentantă a minorității italienilor din România.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre