O nouă plecare are loc dintr-o familie regală europeană, iar destinația pe termen lung este tot în Statele Unite. Nu este vorba despre o retragere ca în cazul prințului Harry și a soției sale, Meghan Markle, ci de o pregătire pentru viitorul în calitate de monarh.
Prințesa Elisabeth, moștenitoarea tronului Belgiei și totodată fiica cea mare a regelui Philippe și a reginei Mathilde, și-a anunțat oficial mutarea în Statele Unite, pe o perioadă de 2 ani. Nu este prima oară când prințesa în vârstă de 22 de ani este departe de țara sa natală.
Viitoarea regină a Belgiei va studia la Harvard în Statele Unite
Viitoarea regină și-a obținut anterior diploma de Bacalaureat Internațional de la United World College of the Atlantic din Țara Galilor (cunoscut și ca Hippie Hogwarts, o alegere populară pentru adolescenții din mai multe familii regale) și s-a antrenat la Academia Militară Regală din Bruxelles, unde a depus jurământul de ofițer în septembrie 2023.
Pe 7 mai, Palatul Regal Belgian a anunțat că prințesa Elisabeth se va muta în Statele Unite pentru a se înscrie într-un program de masterat la Universitatea Harvard în această vară: „După ce a trecut cu succes recent testele de admitere, Alteța Sa Regală Prințesa Elisabeth, Ducesa de Brabant, va începe un masterat în politici publice în această vară la Universitatea Harvard (Harvard Kennedy School) din Boston,” a transmis palatul într-o declarație.
Prințesa calcă pe urmele tatălui ei, regele Philippe
Ca mulți tineri moștenitori moderni, Prințesa Elisabeth s-a concentrat pe educația ei și, ocazional, s-a implicat în activități oficiale însoțindu-și părinții. În martie, i s-a alăturat tatălui său la Castelul Laeken pentru a primi un oaspete special – fostul președinte american Barack Obama.
Decizia prințesei de a se muta în Statele Unite pentru școală urmează un model al tatălui ei, deoarece Regele a studiat la Universitatea Stanford din California timp de doi ani pentru a obține un masterat în științe politice.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook