Simona Ionescu / Redactor Șef

Începe vânătoarea fiicelor lui Putin! Au aflat sub ce identități false se ascund

Începe vânătoarea fiicelor lui Putin! Au aflat sub ce identități false se ascund
După ce susținătorii regimului de la Kremlin au fost vânați în Europa, iar parte din proprietățile lor au fost confiscate, de exemplu iahturile de lux, acum a început și vânătoarea fetelor lui Vladimir Putin.

Președintele Rusiei are două fiice legitime, Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova. Cu așa o genealogie, nici ele nu scapă de sancțiunile pe care Uniunea Europeană le impune oligarhilor, politicienilor și băncilor din Rusia. Cele două intră pe lista celor sancționabili ( și sancționați), în contextul în care Europa caută să pună tot mai multă presiune pe Moscova, în urma invaziei Ucrainei și a crimelor de război de care a început să se vorbească tot mai mult.

Cu ce se ocupă fiicele șefului statului rus

Se cunosc foarte puține lucruri personale despre fetele legitime al președintelui rus. Maria este un reputat endocrinolog și genetician. Sora ei, Katerina, lucrează în cercetare, după ce, în trecut, a fost dansatoare. Acum e de așteptat ca acestora să li se înghețe conturile din străinătate și să le fie suspendat dreptul de a călători pe continent, scrie Time.

Sancționarea fiicelor lui Vladimir Putin ar fi un gest simbolic. Momentan, nimeni nu știe dacă acestea  au conturi în afara Rusiei sau care sunt bunurile lor în străinătate. Intenția Uniunii Europene este să îi atragă, cumva, atenția lui Vladimir Putin, în contextul în care, Kremlinul, niciodată nu a făcut publice detalii despre fetele lui Putin sau imagini.  Mai mult, acestea au nume de familie diferite. Ele trăiesc independent de politica tatălui lor.  Nici acesta nu e prea darnic în detalii cu privire la fiicele sale. În urmă cu 7 ani, în 2015, spunea că amândouă au absolvit facultăți din Rusia și că vorbesc mai multe limbi.

Maria Vorontsova trebuia să se numească Natașa. Putin nu a fost de acord

Maria Vorontsova, fiica cea mare a lui Vladimir Putin, are 36 de ani. Ea poară numele bunicii sale paterne, la cererea expresă a tatălui ei, care, de altfel, a și lipsit de la nașterea ei, fiind plecat într-o călătorie de afaceri. Mama ei, Ludmila, a mărturisit că a plecat cu un taxi la maternitate, să nască,  și că își dorea ca pe fiica sa să o cheme Natasha.

Maria a studiat Biologia la Universitatea din St. Petersburg, apoi Medicina, la Moscova, și a devenit endocrinolog pediatric. Ea este unul dintre experții Rusiei în nanism. Este, de asemenea, genetician reputat, scrie Mirror, ediția iralndeză. A fost căsătorită cu un om de afaceri olandez, Jorrit Faassen, cu care are și un copil. Cei doi au divorțat în secret.

Mezina lui a luat numele bunicii materne

Katerina Vladimirovna Putina este mai mică cu un an decât sora sa, Maria. Ca adult, a decis să ia numele de familie al bunicii sale materne, devenind Yekaterina Tikhonovna Shkrebneva. A studiat în Germania și Moscova. În prezent, ea conduce un institut de cercetare din cadrul Universității din Moscova.

Curios este că înainte de a face carieră în știință, Katerina a fost dansatoare. Ea a ocupat funcția de vicepreședinte al Confederației Mondiale de Rock and Roll.  Ca și sora sa, e și ea divorțată. Katerina a fost căsătorită între 2013 și 2018 cu miliardarul rus Kiril Șamalov. La separare au împărțit o avere de 2 miliarde de dolari.

Sursa foto: Peroz.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre