Simona Ionescu / Redactor Șef

Incidentul straniu de dinaintea prăbușirii avionului de la Letca Nouă. „L-a îngropat cu câteva ore înainte să moară”

Incidentul straniu de dinaintea prăbușirii avionului de la Letca Nouă. „L-a îngropat cu câteva ore înainte să moară”
Un avion s-a prăbușit sâmbătă după o defecțiune tehnică, pilotul și copilotul fiind găsiți carbonizați.

Accidentul cumplit de la Letca Nouă, unde un avion s-a prăbușit, a zguduit întreaga Românie.

Incidentul straniu de dinaintea prăbușirii avionului de la Letca Nouă. „L-a îngropat cu câteva ore înainte să moară”

Unul dintre cei mai buni piloți sportivi ai României a plecat în lumea celor drepți sâmbătă, în urma unui cumplit accident aviatic. Alături de el s-a aflat o tânără de 28 de ani, Georgiana, căruia iubitul îi făcuse cadou zborul. Din ceea ce se cunoaște până acum pilotul a pierdut controlul avionului și s-a prăbușit într-o pădure de lângă aerodromul de la Letca Nouă.

Iubitul Georgianei, care este distrus, a scris câteva rânduri pe pagina de socializare în memoria frumoasei sale. Mesajul este dureros și s-a încheiat cu două cuvinte magice: Te iubesc. „Mă, pui mic, e prea devreme … Din păcate Georgiana nu mai este. În mod normal nu e deloc greu să faci o postare, dar acum e infernal. Pentru voi care o cunoașteți… ieri m-a lăsat singur și nu s-a mai întors. Te iubesc!”, a spus Florin.

Defecțiune tehnică la motorul avionului

Imediat ce aeronava s-a prăbușit, un martor a sunat la 112 și a raportat nenorocirea. Imediat, la fața locului au sosit două mașini, e vorba de o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ. Din nefericire, specialiștii nu au putut să facă altceva decât să constate tragedia.

Nu se știe ce s-a întâmplat cu adevărat, dar primele informații au scos la iveală faptul că a fost vorba de o defecțiune tehnică la motor. S-a deschis anchetă, care este coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

”Din cadrul ISU Giurgiu, la locul indicat, au fost alocate două mașini de stingere, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ. În sprijinul echipajelor operative, s-a dispus suplimentarea resurselor cu o mașină de stingere și o ambulanță SMURD de la ISU Teleorman. De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV”, au transmis autoritățile.

„Noaptea trecută avea să moară”

Cu puțin timp în urmă, unul dintre prietenii pilotului, a transmis un mesaj tulburător pe rețelele de socializare, în care a vorbit despre un lucru straniu care s-a întâmplat cu doar câteva ore ca acesta să treacă la cele veșnice. „Am zburat cu Valentin de multe ori. Era o plăcere. Și când zburam în cabină cu el, dar și când zburam în formație cu el. Întotdeauna avea o bucurie a zborului asemănătoare cu a unui copil.

La aerodromul construit de el de la pământ, până la ceea ce avea să devină un loc așa de iubit de mulți aviatori, îl găseai zilnic trebăluind, construind, inventând o grădină, plantând flori, construind birouri și sala de curs pentru elevi, balizând pista și, câte și mai câte…

Fire milităroasă prin excelență, era mereu fericit și mândru să se îmbrace în cele mai frumoase uniforme și echipamente de aviator. Dar în ultima vreme îl găseam mai mereu îmbrăcat în ținuta de muncitor de șantier. Muncea cu plăcere și ne construia nouă, celor ce aterizam aproape zilnic la el, evident gratuit, dar cu „obligația” de a bea o cafea minunată la el.

Un loc în care toata lumea care a aterizat acolo sau care a vizitat locul, a simțit o energie bună și o ospitalitate extraordinare. Iar pentru bunătatea ta nu rămâne decât să îți mulțumim!

De ceva vreme avea un șoim ce se aciuase pe lângă hangar. Noaptea trecută avea să moară. Dimineața și-a îngropat cu tristețe șoimul care zbura câteodată lângă aripa lui. Peste câteva ore, Valentin și un înger de fată cu care zbura, aveau să decoleze și să nu se mai întoarcă niciodată… Din păcate, această poveste este adevărată! Sperăm să zboare cu îngerii… Dumnezeu să-i ierte și să-i aibă în pază sub aripa Lui…”, au fost cuvintele dureroase ale lui Theo Ikarus, pilot instructor la Ikarus Flight School.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre