Simona Ionescu / Redactor Șef

Incredibil! Vine vara în luna februarie! Marți se va sta în tricou afară, în București

Incredibil! Vine vara în luna februarie! Marți se va sta în tricou afară, în București
Prima săptămână a lunii februarie vine cu temperaturi mult mai mari decât ne-am fi așteptat în toată țara. Vine vara mai devreme? Lăsăm hainele groase și scoatem tricourile!

Potrivit specialiștilor, săptămâna viitoare putem lăsa hainele groase și vom opta pentru tricouri, pentru că vara dă semne că vrea să se instaleze mult mai repede în toată țara. Iată ce temperaturi vom avea.

18 grade la București!

În săptămâna 5-12 februarie vremea ține cu românii. Vom avea temperaturi mult mai ridicate decât ne-am așteptat, pe întreg teritoriul României. E vorba de temperaturi care vor atinge chiar și valoare de 19 grade în București.

Va fi la fel de bine și în săptămâna 12-19 februarie, când, de asemenea, temepraturile vor fi mai ridicate decât este normal în această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cât privește cantitățile de precipitații, vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului.

Săptămâna viitoare vom sta în tricou și vom culege ghiocei! Temperaturile vor fi mult mai ridicate!

Ce ne așteaptă în a treia săptămână din februarie

În săptămâna 19 -26 februarie însă, vremea întoarce foaia și temperaturile vor avea valori mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, mai ales înregiunile intracarpatice. Iar regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară, mai ales în partea de sud-est a teritoriului.  În ultima săptămână a lunii februarie, temperatura va fi normală pentru această perioadă în toată țara.

Potrivit Elenei Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, vremea se cam joacă cu noi și ”constatăm că fiecare lună, anotimp sau an doboară recorduri înregistrate anterior”. De aceea, specialistul avertizează că va crește riscul de avalanșă.

Incredibil de cald și în lume

Vreme extremă este și în Europa. Sudul Spaniei a avut parte de o vreme neobișnuită, iar mercurul termometrelor a depășit temperaturi de 25 de grade Celsius. În unele regiuni din Spania, s-a făcut plajă, pentru că temperatura a fost de 30 de grade Celsius, un record total neașteptat. Ca urmare a căldurii, în insula Mallorca migdalii au început să înflorească mai devreme. Dar vremea caldă a ajuns și în alte părți ale Europei, în sudul Franței fiind înregistrate temperaturi de 25 de grade. O valoare cu peste zece grade mai ridicată decât media climatologică.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre