Simona Ionescu / Redactor Șef

Îngerul păzitor de pe stadionul Ghencea e o tânără de 21 de ani, studentă la medicină. A sărit din tribună pentru a-i acorda primul ajutor

Îngerul păzitor de pe stadionul Ghencea e o tânără de 21 de ani, studentă la medicină. A sărit din tribună pentru a-i acorda primul ajutor
Din simplu spectator, prezent la fiecare meci al CSA Steaua, Rebeca a ajuns pe terenul de fotbal la ultimul meci al echipei favorite. Nu să dea în minge, ci să ajute un jucător prăbușit pe teren.

Rebeca este studentă în anul II la Medicină, voluntar pe ambulanță, și, în timpul liber, merge pe stadion să susțină echipa CSA Steaua. Tânăra a ajuns în atenția presei după ce, la finalul unui meciului de fotbal din 4 mai, a fost „eroina” unui incident care se putea termina tragic.

În timp ce urmărea duelul CSA Steaua – U Cluj din peluza echipei favorite, aproape de finalul partidei, fotbalistul Wallace da Silva (32 de ani) s-a prăbușit inert pe teren, în urma unei ciocniri nefericite cu un adversar. În toată panica și disperarea tuturor, Rebeca a sărit din peluză și a alergat spre teren, pentru a-i acorda primul ajutor fundașul celor de la Steaua. Obișnuită cu intervențiile contracronometru, tânăra a coborât imediat pe gazon, hotărâtă să intervină pentru a-l ajuta pe Wallace, cel care între timp își revenise.

„Am sărit din peluză pe gazon”

„Am sărit din Peluza Sud pe gazon. Eu n-am văzut clar faza respectivă, nu vedeam de băieți. L-am văzut pe Wallace căzut, am văzut că toată lumea făcea semne disperate, așa că atât mi-a trebuit. Am sărit, efectiv. I-am spus domnului de la pază că sunt de la ambulanță, băieții strigau din spate: «Las-o, las-o să se ducă!». Toată decizia a venit într-o fracțiune de secundă, am crezut că a intrat în stop cardiorespirator”, a povestit viitorul medic pentru gsp.ro.

Drept mulțumire, la o zi distanță, Rebeca a fost chemată în vestiarul echipei favorite, unde jucătorii și staff-ul au aplaudat-o la scenă deschisă și i-au dăruit un tricou personalizat. Deși nu se aștepta să fie chemată acolo, ea gândindu-se mai mult să nu fi deranjat cu prezența pe teren în clipele acelea extrem de importante, a fost foarte plăcut surprinsă de invitație.

Tânăra nu se aștepta să primească atât de multe mesaje de felicitare pentru gestul său, pe care îl consideră firesc. Când a revenit în peluză, au felicitat-o toți cei prezenți. Chiar și a doua zi, aprecierile au continuat să curgă.

Voluntar pe ambulanță, studentă la medicină și 16 ani de scrimă

Rebeca spune că merge de când se știe pe stadion, de mică a fost atrasă de sport. A practicat scrima timp de 16 ani, ajungând în lotul național, însă s-a oprit când a dat la Medicină. Este studentă în anul II la «Carol Davila», la medicină generală, iar voluntariat pe Ambulanță face de aproape trei ani.

Pe timpul pandemiei a muncit din greu alături de medici. „Eu oricum ajung medic, dacă vine o asemenea chestie peste noi n-am cum să dau înapoi. Am mers în gărzi, era supersolicitant. Stăteam 12 ore cu două măști pe față, abia apucam să bem apă. Lăsam un pacient, luam alt pacient. Lumea era dezamăgită de Ambulanță, că venea foarte greu, dar lumea muncea la foc continuu. Nu stătea nimeni degeaba, nu aveam cum”, a mai spus Rebeca.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre