Simona Ionescu / Redactor Șef

Înregistrări cu Lidia Buble. Cum îi făcea avansuri polițistul de la Rutieră care i-a cerut șpagă

Înregistrări cu Lidia Buble. Cum îi făcea avansuri polițistul de la Rutieră care i-a cerut șpagă
E posibil ca Lidia Buble să fi avut un plan de la bun început ca să-i înfunde pe polițiștii corupți. Până la urmă tot ceea ce s-a întâmplat în momentul mitei pentru care a ajuns în proces, a putut fi probat.

Șpaga i s-a cerut de către polițiști. Ea are ora la care a scos banii din bancomat ca să dea mita. Iar polițiștii au GPS pe mașină, deci li s-a putut dovedi exact traseul pe urmele Lidiei. Iar acum ies la iveală înregistrări cu Lidia Buble și polițistul care în timp ce i-a cerut șpagă îi făcea și avansuri de natură sexuală.

Gândul prezintă, în exclusivitate, stenogramele convorbirilor pe care artista le-a avut, în noaptea incidentului, atât cu agentul de circulație cât și cu un prieten supravegheat de DIICOT Ploiești într-un privind siguranța națională. Lidia Buble i-a mituit pe polițiști ca să nu sufle în aparatul etilotest.

Ca atare, cântăreața a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT Ploiești alături de un om de afaceri și doi polițiști ai Brigăzii Rutiere, pe care anchetatorii au probat că vedeta i-a mituit cu 900 de lei. Lidia Buble a fost trimisă în judecată la Tribunalul București alături de polițiștii Marius Constantin Miulescu și Elena Daniela Reznicsek, precum și Laurențiu Cristian Ciupercă. Dosarul va intra în procedură de cameră preliminară, apoi va începe judecata pe fond.

De ce a fost oprită blondina în trafic

Conform procurorilor anul trecut, în noaptea de 14 spre 15 ianuarie, Lidia Buble se întorcea acasă, la volanul mașinii sale. Era ora 02.32 când artista vorbea la telefon cu Dragoș Ștefan Presură, când a fost oprită de echipaj. Cel cu care vorbea este un bărbat al cărui telefon era supravegheat de procurori într-un dosar în care este  bănuit de implicare în vânzarea către MApN de combustibil care a provocat defecțiuni avioanelor de luptă. Lidia i-a spus că este oprită de Poliție.

Lidia Buble: Vai, vine poliția. Leșin!

Dragoș Ștefan Presură: Nu cred!

Lidia Buble: Da, da, da …

Dragoș Ștefan Presură: La tine?

Lidia Buble: Da, da, da… la semafor.

Pe fundal, se aude dintr-o dată și vocea polițistului:

Polițist rutier: Sărut mâinile!

Lidia Buble: Bună!

Polițist rutier: De la Brigada Rutieră vă deranjăm! Permis, buletin, talon, vă rog!

Lidia Buble: Nu am nimic. Am fost doar să iau apă și mă întorc acasă.

Polițist rutier: Sigur?

Lidia Buble: Da! (râde și se adresează lui Dragoș Ștefan Presură) Ăăă…te sun eu imediat?

Lidia Buble a povestit cum i s-au făcut avansuri

La ora 02.55, cântăreața l-a sunat din nou pe Presură. După aproximativ 14 minute, dialogul continuă astfel:

Lidia Buble: Băi, nici nu-ți vine să crezi dacă îți zic! Doamne, ce idiot! Deci fii atent! Doamne ferește! Asta pe lângă faptul că…

Dragoș Ștefan Presură: Nu, zic așa: Sta, stai, stai…Zi-mi așa.

Lidia Buble: Nu, vine după mine până acasă să iau cardul să-i dau bani, dacă-ți vine să crezi.

Dragoș Ștefan Presură: Cum îl cheamă?

Lidia Buble: Nu știu cum îl cheamă, dar avea vrăjeală în el, efectiv … deci … ăsta nu știu la ce se aștepta…adică…el…Doamne! Niciodată nu mi s-o întâmplat așa ceva. Efectiv, deci se dădea la mine la modul ăla nesimțit și-mi zicea „Ce să facem acum domnișoară Lidia?” „Dă-mi amendă, ce să faci?” „Păi știți, e 2.500 și nu știu cât amenda…” Zic: Ok. Dă-mi amendă. Muream de sete. Ce vrei să fac? Dă-mi amendă!” ”Păi nu amendă… nu v-aș da, poate ne calculăm altfel”.

Și zic: „Aaaa, păi zi așa! Ce vrei, bani? Vii după mine până acasă, ce să fac? N-am nimic la mine. Am luat bani să-mi iau apă, nu mi-am luat bani să…” Și vine mă, după mine ăsta… Doamne, mă crucesc, nu-mi vine să cred! Da, mă duc să iau cardu’… nici nu știu câți bani se dă. Eu n-am dat în viața mea șpagă la polițiști. E prima dată, efectiv, ăsta e un puțos d-ăsta de 27 -28 de ani, nu are mai mult de 30 de ani.

Dragoș Ștefan Presură: Da, da, da. Dă-i 500 de lei și spune-i că îi transmite salutări Ionuț Ipate.

Lidia Buble: (râde) Păi eu nu știu cine este Ionuț ăsta, Ipate. Păi și ce poate… să nu sune ca o amenințare, să mă trezesc că-mi dă ăsta amendă…

Dragoș Ștefan Presură: Nu mă, nu. E la la Rutieră și e pe zona asta a Nordului. Ăsta m-a oprit pe mine la un moment dat. Și la fel… omu e… ăăă… băi eu n-am texte de-astea cu ei. M-a oprit ok, radar, nu știu ce… bine boss, da, oricum eram… adică nu-mi lua carnetu’, nu nimic.

Lidia Buble: Vaiii, dar apropo, știi ce mi-era frică? Pentru că el a coborât din mașină, Doamneee, numai Dumnezeu… nu știu cum l-am luat, l-am îmbârligat, coborâse cu fiola, îmi era că dacă mi-o pune…

Dragoș Ștefan Presură: Da, da. Știu, știu […] Băi, spune-i că ești prietenă cu Ionuț Ipate, să nu-ți pună fiola. Deci orice ai face, să nu-ți pună fiola. Că odată ce ai suflat în fiolă, aia se înregistrează și e foarte complicat să rezolvi.

Cum l-a „vrăjit” Lidia Buble pe polițist

Lidia Buble i-a povestit mai departe aventura lui Dragoș Presură.

Lidia Buble: L-am luat cu vrăjeală. Zic: Tu nu vezi că am trei sticle de apă lângă mine? Muream de sete în casă, nu mai puteam. […] și am deschis o sticlă de apă și am început să beau ca disperata. Zic, mamă, dacă îmi pune ăsta fiola… am luat și o gumă.

Dragoș Ștefan Presură: Ăăăă… poți să le…, mă rog, în cazul tău nu e ultra… nu e prea recomandat… dar eu… ți-am zis ce mi s-a întâmplat mie chestia asta, știi? Băi, n-am la mine, da, deci dacă vrei dă-mi numărul de telefon, ne vedem mâine. Și mă rog, evident, te duci, pentru că ei îți iau numărul de la mașină și dacă le dai vreo țeapă, ai rupt-o în fericire.

Lidia Buble: Aoleu, Doamne…

Dragoș Ștefan Presură: Și… gen… tu trebuie să te duci acasă să-ți iei cardul și după aia să te duci la bancomat, nu?

Lidia Buble: Am 300 și ceva de lei și mai am în euro. Ori îi dau așa dacă-i convine, dacă nu, îi zic să mă aștepte sau să mă ducă undeva să scot de pe card să-i dau acuma. Nu stau să…

De asemenea, conform jurnaliștilor de la Gândul, Lidia Buble i-a descris prietenului ei și ultima șarjă de avansuri din partea agentului din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră.

Lidia Buble: Vezi că era pus pe combinație, dacă ți-am zis! Doamne ferește! deci „Îți dau numărul meu dacă ai vreodată nevoie să…” Nu e nevoie”… „Acum, dacă tot ne-am întâlnit, cred că nimic nu este întâmplător… poate așa a fost să fie, dacă mai faceți prostii… Zic: Eu nu fac prostii”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre