Simona Ionescu / Redactor Șef

Ion Caramitru, criticat pentru nepăsarea față de actorul Valentin Uritescu, aniversat în spital

Ion Caramitru, criticat pentru nepăsarea față de actorul Valentin Uritescu, aniversat în spital
Îndrăgitul actor  a sărbătorit la finele săptămânii opt decenii de viață. Soția i-a dus tort la spital. Pe rețelele sociale, fanii lui i-au transmis gândurile bune.

Vineri, îndrăgitul actor Valentin Uritescu a împlinit 80 de ani.  Starea protagonistului unor roluri memorabile, precum Sergentul Şaptefraţi, din pelicula „Noi, cei din linia întâi”, îi îngrijorează pe cei dragi. Soția lui a vorbit despre starea de sănătate a actorului. Ea i-a dus tort la spital.

Știe cât de mult îi plac acestuia dulciurile. „Ardelean cum e şi cum îl ştie lumea, a fost mereu gurmand. A rămas un pofticios fără pereche, deşi are zile în care nu mănâncă mult. Ia două- trei linguri şi gata! Însă îi place ideea de a avea lângă el una, alta, mai ales anumite feluri de mâncare, cele preferate! Merg azi la spital cu Bogdan, fiul nostru, celălalt actor din casă, îi ducem tort!”, a declarat Valeria Uritescu, după cum menționează Rețete și vedete.

Scriitorul Fabian Anton îl critică rău pe Caramitru pentru aniversarea lui Uritescu

Fanii marelui actor i-au transmis gândurile lor bune.  „Valentin Uritescu – Uri, asa cum îl știu prietenii, a împlinit 80 de ani. Ne știm de prin 1990. Într-un timp am fost și vecini. L-am vizitat deseori în apartamentul său situat vis-a-vis de liceul “Iulia Hașdeu” și, pe când realizam “Atelierele Culturale Ararat” (împreună cu Mihai Stepan Cazazian și regretatul Edi Antonian) am colaborat de câteva ori și i-am publicat primele amintiri ce au stat la baza celor trei volume de memorii apărute apoi la editura Humanitas.

După ce s-a retras din viața publică am vorbit rar, ultima oară reușind să îl conving să își scrie și amintirile din teatru. La 80 de ani Uri merita să fie aniversat public, în mass-media și pe scena Teatrului Național. Dar Caramitru e ocupat să-l invite pe Cîțu la “Dineu cu proști” iar foile să relateze evenimentul. La mulți ani Uri! Iartă-ne!”, a scris Fabian Anton pe Facebook.

Valeria Uritescu vorbește despre „demonii” soțului ei

Soția marelui actor a povestit despre „demonii” lui Uritescu. Pentru el bătrânețea a venit „cu haine grele”. „E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare.

Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă”, a declarat Valeria Uritescu, pentru impact.ro.

Aici a stat Jackie Kennedy după moartea lui JFK. Casa este de vânzare pentru 10 milioane de $

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre