Simona Ionescu / Redactor Șef

Ion Cristoiu a lămurit problema mersului cu metroul a candidatului Cătălin Cârstoiu

Ion Cristoiu a lămurit problema mersului cu metroul a candidatului Cătălin Cârstoiu
Ion Cristoiu s-a implicat în problema mersului cu metroul a candidatului de la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu. Publicistul a explicat ce rol a avut publicitatea negativă pe care și-a făcut-o managerul Spitalului Universitar.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD şi PNL la Primăria Capitalei, a mers cu metroul zilele trecute, la ora prânzului, când vagoanele erau goale. Decizia sa a stârnit controverse și comentarii. Managerul Spitalului Universitar a lămurit că intenția sa a fost aceea de a-i transmite un mesaj lui Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei. 

„M-am dus şi azi cu metroul. Şi la ora prânzului, când vagoanele sunt goale. Şi seara, când trenurile sunt pline şi toată circulaţia din zona de nord a oraşului era blocată de un trafic infernal. Aşa că, Nicuşor, eu sunt la metrou. În fiecare zi. Ţi-am păstrat un loc. Hai să vorbim despre metrou! Să îţi explic de ce metroul trebuie sa treacă la Primăria Capitalei!”, a scris Cătălin Cîrstoiu joi, pe Facebook. Știrea a fost difuzată de toată media și comentată în fel și chip.

Ion Cristoiu intervine și clarifică situația 

Ion Cristoiu a vorbit despre gestul lui Cătălin Cîrstoiu, care a stârnit discuții

Ion Cristoiu a intervenit și el și a lămurit întreaga întâmplare, care, din punctul lui de vedere, nu este deloc o prostie. Publicistul și analistul Ion Cristoiu este de părere că mutarea lui Cîrstoiu a fost una inteligentă, care i-a adus, în fond, notorietate, chiar dacă publicitatea reieșită în acest caz este una negativă. 

„Legat de campania cu metroul, tot ce a făcut până acum am considerat că e o prostie. Nu e o prostie. A căpătat notorietate. Știe toată lumea că a fost cu metroul? Știi ce înseamnă publicitatea negativă? Au aflat toți că a fost cu metroul?”, a spus Ion Cristoiu în emisiunea lui Marius Tucă. 

„Cîrstoiu nu are cum să se retragă”

În ceea ce privește retragerea unui candidat din cursa pentru Primărie, Cristoiu este de părere că cel vizat pentru retragere de către PSD și PNL este Piedone: „La Cîrstoiu e mai greu”, opinează analistul. 

Gestul lui Cîrstoiu i-a adus notorietate, e de părere Ion Cristoiu.
Sursa foto: Facebook Cătălin Cîrstoiu

Din punctul de vedere al maestrului, Cătălin Cîrstoiu nu are cum să renunțe la anumite ambiții pe care le are: „Cîrstoiu nu are cum să se retragă. Nu, n-are cum. În primul rând, am înțeles că e foarte ambițios”, a mai spus Ion Cristoiu. 

Anul alegerilor, crucial pentru România: „Noi suntem într-o altă lume”

Ion Cristoiu s-a referit și la ceea ce face și va face coaliția PNL-PSD și de ce e important să reziste.

„Marea problemă a alegerilor din acest an nu reprezinta cine câștigă sau cine pierde, ci reprezintă sa reziste coaliția. Pentru asta există un interes planetar, strategic. 

 

Noi suntem într-o altă lume anul acesta care e determinata de războiul din Ucraina. Occidentul nu vrea să piardă, rușii nu vor să piardă. România este o poziție strategică, ca să înțelegem. Noi trăim o realitate cum n-am mai trăit nimeni buni. O realitate în care vine președintele Franței și spune că el trimite trupe și nu trebuie să are nimeni. Deci, dacă e atât de mare interesul pentru acest război încât președintele Franței zice că vrea să trimită trupe.

 

Războiul nu se termină. E clar că el escaladează pentru că nimeni nu vrea să cedeze. Și atunci ai nevoie de președinte, de o înțelegere garantată de cineva în așa fel încât Ciucă va fi președinte și premier va fi Ciolacu. Deci este foarte important. Deci anul acesta această coaliție este ca o căsnicie care trece printr-o furtună”, a afirmat Ion Cristoiu în aceeași emisiune.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre