Simona Ionescu / Redactor Șef

Ion Țiriac a pățit același lucru ca și Oana Roman, la mijloc fiind pagube de milioane de euro. Ce i se cere Poliției

Ion Țiriac a pățit același lucru ca și Oana Roman, la mijloc fiind pagube de milioane de euro. Ce i se cere Poliției
O nouă tentativă de fraudă online care se folosește de credibilitatea și notorietatea unora din cele mai importante instituții media din România și a miliardarului român Ion Țiriac induce lumea în eroare.

Fiul lui Ion Țiriac intervine și cere procurorilor o anchetă grabnică, în timp ce tatăl său, miliardar, e ocupat cu organizarea unui super turneu de tenis.

Noua fraudă online, care ar fi produs deja pagube de aproximativ 5 milioane de euro până acum, se folosește de imaginea miliardarului Ion Țiriac, dar și de cea a publicației  Capital.ro și a postului TV Antena 3, pentru a face că totul să pară autentic. Site-ul respectiv susține în mod fraudulos că Ion Țiriac ar fi investit suma de 15 milioane de euro într-o platformă de tranzacționare, lucru total neadevărat. Capital.ro a fost clonat, pentru reclamă.

Fiul lui Țiriac promite un apartament recompensă pentru informația care va duce la prinderea escrocilor

Fiul omului de afaceri, Ion Alexandru Țiriac, a reacționat noaptea trecută, pe rețelele sociale, menționând frauda și cerând insistent autorităților statului să intervină degrabă. Conform acestuia, familia pune la bătaie inclusiv o recompensă generoasă celui care va ajuta cu informații la prinderea infractorilor va fi recompensat.

„Vin în atenția oamenilor de bună credință care au crezut în niște zvonuri, cum că familia Țiriac a investit în această platformă. Niciodată nu s-a pus problema de o asemenea investiție! Nu știm și nu am auzit de acești oameni care se folosesc de numele și imaginea noastră. Se pare că au clonat și site-ul Capital pentru a vă câștiga credibilitatea …

Ne dorim ca acești infractori să returneze banii oamenilor, iar ca să îi putem prinde avem nevoie de voi. Oferim un apartament aceluia care ajută la arestarea lor! De asemenea, rugăm DNA-ul și celelalte structuri ale statului să se sesizeze și să vină în ajutorul oamenilor păgubiți! Vă mulțumim!”, a transmis Ion Alexandru Țiriac într-o postare pe conturile sale de socializare.

„Vă iau banii pur și simplu. Scam de peste 5 milioane de euro până acum!”, a mai scris acesta. Ion Alexandru Țiriac cere DNA și parchetului să se autosesizeze în acest caz și dacă este nevoie va veni să dea declarații pentru că trebuie „să-i băgăm la pușcărie pe înșelători”.

Oana Roman s-a confruntat și ea cu furtul identității

Anul trecut în noiembrie și anul acesta în aprilie, Oana Roman s-a confruntat de asemenea cu furtul identității în mediul online, și nu e singura vedetă care pățește asta. în cazul ei, imaginea i-a fost folosită, fără drept, pentru a promova anumite produse de slăbit.

„Aceasta este o înșelătorie. Un fake oribil. Au furat poza în care aveam în mână o cremă și au pus o declarație 100% falsă. E ceva penal. Este o mizerie și vă rog, să nu cădeți în capcană. Se folosesc de numele și imaginea mea în mod fals. Mint și fac escrocherii. Nu am folosit în viața mea acele produse. Mi-au furat și modificat poza. Totul este o înșelătorie”, a declarat Oana Roman pe rețelele de socializare. Adda este o altă vedetă de la noi care a avut probleme cu furtul identității în mediul online.

Miliardarul Ion Țiriac e ocupat cu organizarea unui turneu WTA 125

În timp ce fiul său cere procurorilor să intervină în frauda care folosește imaginea tatălui său, miliardarul Ion Țiriac pregătește marea sa lovitură în România. Miliardarul va organiza, prin fundația sa, un turneu de tenis de nivelul WTA, ceea ce înseamnă că va pune, din nou, România, pe harta tenisului internațional important. Va fi un turneu de nivelul WTA, organizat de Fundaţia Țiriac, ce urmează să aibă loc în perioada 10 – 18 septembrie, la Centrul Naţional de Tenis, situat pe Bulevardul Pierre de Coubertin, numărul 11.

Ion Țiriac susține că organizarea acestui turneu este rezultatul unor eforturi majore care au ca scop păstrarea Bucureștiului pe harta internațională a turneelor de tenis.

„Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureştiul pe harta internaţională a turneelor de tenis. Scopul Fundaţiei Ţiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiţii vine să completeze misiunea Fundaţiei. După o pauză de trei ani, iniţiativa Fundaţiei Ţiriac face ca Bucureştiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu siguranţă voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază şi încredere tenisului românesc”, a declarat Ion Ţiriac.

Potrivit ultimelor informații menționate de Capital, turneul WTA 125 de la Bucureşti va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare şi un tablou de dublu cu 8 echipe. În ceea ce privește premiile, Melissa Bine, vicepreședintele WTA 125, anunță că competiția oferă premii totale în valoare de 115.000 USD şi 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană.

Când va pune Federația Română de Tenis la vânzare biletele

Costurile totale ale turneului se ridică la peste 300.000 de euro, mai arată sursa citată. „În ultimele sezoane, România a fost un susţinător puternic al tenisului feminin şi al Hologic WTA Tour şi sunt încântată să văd că această tradiţie frumoasă continuă şi în 2022, odată cu anunţarea competiţiei Ţiriac Foundation Trophy”, a declarat Melissa Pine, vicepreşedinte WTA 125.

Meciurile de calificări urmează să fie desfășurate în zilele de 11 și 10 septembrie, iar meciurile de pe tabloul principal să înceapă în data de 12 septembrie. Semifinalele şi finala se vor desfăşura pe 17, respectiv 18 septembrie, arată Fundația lui Ion Țiriac.

În ceea ce privește biletele, cei interesați să vizioneze competiția le vor putea achiziționa de la Federația Română de Tenis la finalul lunii august. Ţiriac Foundation Trophy este primul turneu WTA de tenis organizat în Bucureşti în ultimii trei ani, directorul turneului fiind Cosmin Hodor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre