Simona Ionescu / Redactor Șef

Ioniță de la Clejani, umplut de „cadouri” de la copii

Ioniță de la Clejani, umplut de „cadouri” de la copii
2021 nu a fost deloc cel mai bun an pentru Ioniță de la Clejani. S-a luptat din răsputeri pentru ca Fulgy și Marga să nu ajungă în spatele gratiilor.

Anul acesta, ziua de naștere a lui Ioniță de la Clejani nu va fi una așa cum s-a așteptat. Pandemia și grija copiilor l-au dat peste cap.

Ioniță de la Clejani, umplut de „cadouri” de la copii

A văzut lumina zilei pe 15 noiembrie 1970 și a intrat în pâine la doar 14 ani, când grija altor copii era doar joaca. La acea vârstă fragedă, tatăl său i l-a prezentat pe Ion Albeșteanu, care conducea Taraful de la Clejani, pentru concursul “Cântarea României”.

Acela a fost începutul, iar Ioniță, înzestrat de Dumnezeu cu un talent ieșit din comun, a început să se facă din ce în ce mai remarcat. Ce-i drept, mai mult în afara țării, unde a cunoscut vedete de talie internațională, care acum îi sunt buni prieteni.

„De la copiii mei a plecat totul”

Viorica și Ioniță au făcut parte o perioadă din Taraful Haiducilor, dar după o serie de discuții, au hotărât să-și clădească propriul drum. Și, spunea Ioniță într-un interviu mai vechi, copiii au contribuit mult la cea mai importantă decizie din viață.

„De la copiii mei a plecat totul, motivația noastră de a deveni cunoscuți în România. Ei ne spuneau. Și auzind vorbele lor eu și Viorica am început să ne gândim… Trebuie să facem și noi ceva în țara asta! (…) A trebuit să ne gândim la o soluție… Și am făcut un CD cu muzica lăutărească, ce se mai cânta la vremea aceea.”, a declarat Ioniță de la Clejani pentru o emisiune tv.

Atras de Franța ca de un magnet

În 1989, Ioniță a avut un mare noroc. L-a cunoscut pe Stefan Karo, din Belgia, acesta fiind cel care l-a învățat în Franța să cânte celebra piesă “Dragostea de la Clejani”. De altfel, acesta a fost mereu atras ca un magnet de această țară, însă nu s-a gândit niciodată că va ajunge să cânte la Opera Garnier din Paris, sau la Perpinian, pentru Yehudi Menuhin.

Cheia spre succes

Ulterior, cei doi s-au mutat la București și Ioniță a descoperit “Bordeiașul” lui Anton Pann. Talentul său și vocea incredibilă a Vioricăi, combinând elementele vechi cu cele noi a făcut ca piesa să aibă un succes răsunător și să fie cu adevărat cheia spre succesul de astăzi. Când toate păreau că merg ca pe roate, pandemia le-a oprit spectacolele.

De parcă asta nu ar fi fost de ajuns, ambii copii și Fulgy și Marguerita au fost prinși sub influența drogurilor. Și le-au făcut cadou părinților niște dosare penale. Dar Ioniță tot tată rămâne și, indiferent de ce spunea lumea, el luptă să-și salveze copiii. Chiar dacă ei i-au făcut anul acesta cele mai neplăcute… cadouri. Omul speră că le-a venit mintea la cap.

Ioniță și-a făcut urări pe Facebook

”Astăzi este ziua mea de naștere (n.r. 51 de ani). Încă un an merge mai departe, trece de mine și se așază frumos în albumul amintirilor mele, când alb-negru, când color. Nu-mi pare rău, nu simt anii, am brațele deschise spre cer și forța de a merge întotdeuna mai departe. Trebuie să fiu cinstit cu mine și să privesc viața așa cum este ea: și mai bună, și mai grea. Nu există ,,perfect life”decât în vitrina magazinelor, în filme sau în revistele minunat colorate, dar există ,,Endless story”. Asta înseamnă noi orizonturi. Vreau să vă mulțumesc vouă celor care v-ați gândit la mine, la familia mea. Ați dedicat puțin din timpul vostru ca să îmi transmiteți o urare, un gând bun și pentru asta,Vă mulțumesc ! Copiilor mei și copiilor voștri dedicăm acest cântec frumos!”.

https://youtu.be/Ms_v3ZCMDo0

Sursă foto: instagram

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre