Simona Ionescu / Redactor Șef

Denise Rifai l-a făcut pe Sorin Oprescu să vorbească despre iubirea vieții lui, de la 20 de ani

Denise Rifai l-a făcut pe Sorin Oprescu să vorbească despre iubirea vieții lui, de la 20 de ani
Denise Rifai își bombardează invitații cu întrebări incomode.  Până acum nu a râs nici unul, dar mai mulți au fost emoționați până la lacrimi. Marți, 9 martie, a făcut-o din nou.

Jurnalista Denise Rifai caută informații mai puțin cunoscute despre invitații săi. Când aceștia vin la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, îi lovește în moalele capului. Marți, 9 martie, a făcut-o din nou.

Denise Rifai și-a făcut invitatul să plângă

Jurnalista Denise Rifai a reușit să facă un ditamai chirurgul să plângă. Marți, 9 martie, Sorin Oprescu (69 de ani) a fost invitat la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”. Invitatul are o carieră de peste 40 de ani ca medic chirurg, o profesie care, se spune, are nevoie de mult sânge rece.

Totuși, Denise Rifai a reușit să îl emoționeze pe Sorin Oprescu. L-a întrebat despre mama și tata, ambii plecați dintre noi.

”Am iubit-o în special pe mama. În clipe de singurătate mi se face dor de ea, o văd exact așa cum era când am deschis eu ochii.

A rămas aceeași femeie veselă care te scotea din supărări, poate chiar nici ea nu era super fericită”, a povestit la un moment dat Sorin Oprescu despre mama sa.

Sorin Oprescu a fost emoționat când a fost întrebat despre părinți

”Cum v-o amintiți pe mama”, a fost întrebarea pe care Denise Rifai a rostit-o după ce a citit declarația mai veche a lui Sorin Oprescu despre mama lui.  ”Așa cum ați spus acolo”, au fost singurele cuvinte pe care abia a putut să le rostească Sorin Oprescu, abia stăpânindu-și plânsul.

Imediat, Denise Rifai a vorbit despre tatăl său și a citat o altă declarație mai veche a fostului primar: ”I-am mulțumit tatălui meu pentru că avea grija de fii-miu mai mult decât a crezut el vreodată că pot eu să-i mulțumesc, însă doar în gând i-am mulțumit.

Nu stăteam la povești cu ei, nu le povesteam viața mea. Nici ei la rândul lor. Niciodată, el nu ne-a vorbit nouă, copiilor, de greutăți. Nici eu nu le-am vorbit. Știa că mă doare, știam că-l doare când spălau ăștia cu mine pe jos”.

Tatăl lui Sorin Oprescu s-a îmbolnăvit grav, iar la finalul lui 2010 a murit măcinat de o boală gravă, la 88 de ani. Fostul primar a fost cu el la cei mai buni medici, a fost și în Germania, pentru a fi consultat, dar toate eforturile au fost în zadar. ”Ce i-ați spune astăzi tatei dacă ați mai putea”, l-a ăntrebat Denise Rifai.

“Că l-am iubit și că îl iubesc”, a spus, gâtuit de emoție și cu lacrimi în ochi, Sorin Oprescu.

Jurnalista Denise Rifai a reușit să facă un ditamai chirurgul să plângă

Sorin Oprescu a vorbit despre familia sa

Sorin Oprescu a fost căsătorit cu un reputat medic endocrinolog, de care a divorțat însă în urmă cu mulți ani. În timpul mariajului, care a durat 17 ani, a venit pe lume Mircea, singurul copil al lui Sorin Oprescu.

Mircea Oprescu are 42 de ani, a terminat Facultatea de Medicină (2003), apoi a fost asistent universitar (2005 -2013), tot la Medicină. A avut rezultate remarcabile ca director în cadrul unor societăți de asigurări cu profil medical. Mircea Oprescu este căsătorit și are patru copii.

Denise Rifai l-a întrebat pe Sorin Oprescu cum a fost despărţirea de soţia sa.

Medicul a fost căsătorit cu o colegă de facultate, cea mai frumoasă, fiică de medic celebru. S-au iubit de la vârsta de 20 de ani și au împreună un unic băiat, pe Mircea. Căsnicia a durat 17 ani. Sorin Oprescu spune că totul s-a sfârșit când socrii au intervenit în relația lor mai brutal și a lăsat să se înțeleagă că i se reproșau diverse legături amoroase. Le neagă și acum și lasă să se înțelegă că soția și familia pierdută l-a marcat emoțional.

”Divorțul a venit pe neașteptate, am fost un pic traumatizat. Era în 1988, nu mă simțeam chiar vinovat, au fost neînțelegeri cu socrii. E greu să-mi aduc aminte de perioada aceea sau nu vreau.

Mi-am găsit echilibrul în muncă, de dimineața până seara. Nu m-am mai căsătorit pentru că m-am gândit, de la o vârstă, că nu am voie să încurc pe nimeni, mă refer la fete”, a spus Sorin Oprescu.

Medicul Sorin Oprescu are de opt ani o iubită, Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București. Practic, ea este șefa lui.

Sorin Oprescu și politica

Sorin Oprescu este medic chirurg, a fost primar general al Capitalei şi a condus Spitalul Universitar de Urgență din București.

Pe vremea când era student, Sorin Oprescu era membru al Asociației Studenților Comuniști din România. Intrarea în politică a venit pe finalul anilor ’90, când a candidat pentru funcția de primar al Bucureștiului (1998), dar pierdut în fața lui Viorel Lis. În 2000 a candidat din nou, dar a pierdut în fața lui Traian Băsescu.

Sorin Oprescu a fost membru PDSR, devenit ulterior PSD. În perioada 2000-2008, a fost senator de București. În 2008, demisionează din partid și candidează ca independent la Primăria Capitalei, obținând mandatul. Un an mai târziu, se înscrie în cursa prezidențială, tot ca independent și obține în primul tur 3,18% din voturi.

Este reales în funcţia de primar în 2012, însă este suspendat din funcție în septembrie 2015, după ce este arestat preventiv de DNA, fiind acuzat de luare de mită.

În perioada 1994–2006, a fost director la Spitalul Universitar de Urgență din București.


Denise Rifai: “Ați fumat marijuana?” Să vedem ce răspunde Dan Barna

Denise Rifai s-a ales cu o manea. Vali Vijelie a făcut-o pe loc, în emisiune

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre